33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Locuitorii din șapte zone din Sectorul 1 al Capitalei vor beneficia de 100 de noi locuri de parcare

Primăria Sectorului 1 a anunțat că au fost amenajate 100 de locuri de parcare rezidențiale în sector. Aceste locuri de parcare vor fi disponibile pentru locuitorii din șapte zone ale Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis pe pagina de Facebook că în întreaga Capitală există o insuficiență de locuri de parcare, iar în Sectorul 1 se desfășoară o acțiune pentru identificarea unor terenuri care pot fi transformate în noi parcări.

Știu că pentru mulți bucureșteni locurile de parcare reprezintă o problemă. La nivelul întregii Capitale există un deficit uriaș de locuri de parcare publice sau de reședință. La Sectorul 1 suntem într-o continuă acțiune de identificare a unor terenuri care pot fi transformate în noi locuri de parcare de reședință. Este greu pentru că sunt multe cartiere cu blocuri înghesuite, sunt magazine mari/restaurante care nu au locuri de parcare, și avem nevoie și de spații verzi.

Primăria Sectorului 1 a anunțat că săptămâna trecută s-au încheiat lucrările de amenajare pentru 100 de locuri de parcare rezidențiale. Primul lot de locuri de parcare este acum disponibil pentru locuitorii din șapte zone, respectiv:

  1. Bulevardul Banu Manta nr. 21
  2. Intrarea Cojești
  3. Calea Victoriei nr. 153
  4. Strada General Constantinide nr. 1
  5. Bulevardul Bucureștii Noi nr. 51-61
  6. Strada Feleacu nr. 25-27
  7. Strada Alexandru Șerbănescu nr. 36

În aceste zone, au fost demolate zeci de garaje construite ilegal pentru a face loc noilor locuri de parcare. Pe viitor, se vor amenaja și alte locuri de parcare rezidențiale, iar construcțiile ilegale vor fi demolate, iar domeniul public va fi cadastrat, a mai menționat Primăria Sectorului 1.

De asemenea, Primarul Clotilde Armand a anunțat că se va construi un pasaj suprateran pentru a lega Șoseaua Nordului și strada Elena Văcărescu în Sectorul 1. Această inițiativă vine în contextul dezvoltării accelerate a zonei, cu ridicarea unui număr semnificativ de clădiri de birouri și locuințe în ultimii ani.

La ore de vârf, traficul este un adevărat coșmar. Soluția noastră este de a lega cele două artere cu un pasaj, pentru a crește mobilitatea urbană și a fluidiza traficul.
Acest pasaj suprateran va face parte din inelul median de circulaţie în zona de nord a Capitalei şi presupune amenajarea carosabilului de circulaţie, trotuare, iluminat public, precum şi devierea/relocarea reţelelor de utilităţi.

În ședința din data de 26 iulie 2023, Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat o hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului București să ofere spre administrare cele două artere: Șoseaua Nordului și Strada Elena Văcărescu, în vederea construirii unui pasaj suprateran care să le lege între ele.

În prezent atât Șoseaua Nordului, cât și strada Elena Văcărescu se află în administrarea Consiliului General al Municipiului București, prin Administrația Străzilor. Finanțarea lucrărilor de construire a pasajului suprateran vrem să o facem din fonduri de la bugetul local al Sectorului 1 și/sau din alte fonduri legal constituite.

Related posts

Oana Roman și-a mutat fiica la o școală privată. Motivul pentru care a luat decizia: „Copiii să învețe în containere improvizate”

econtext

26 de amenzi pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public au fost date în această săptămână de Poliția Locală Sector 2

econtext

Riseup Student Fest continuă și weekendul acesta, în Campusul Politehnicii București. Intrarea este liberă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix