9.4 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL Recomandate ȘTIRI

Lovitură dură! Curtea de Apel: Clotilde Armand rămâne sub acuzație!

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București, de conflict de interese și incompatibilitate, după ce aceasta s-ar fi numit manager al unui proiect finanțat cu bani europeni.

Clotilde Armand cerut suspendarea raportului de cercetare al ANI, dar judecătorii de la Curtea de Apel au respins cererea ca fiind ”lipsită de interes”, relatează stiripesurse.ro.

Acuzațiile ANI împotriva primarului
Într-un comunicat transmis de ANI se arată că primarul Sectorului 1 s-a auto-numit manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, finanțat din fonduri europene, ceea ce i-a adus „un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 de lei”.

Potrivit ANI, din 18 februarie 2022, Clotilde Armand este în incompatibilitate deoarece exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1 din București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile legale.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, se arată în comunicatul ANI.

Related posts

Un nou continent necunoscut găsit pe Pământ. Cercetătorii au rămas muți de uimire

econtext

Parlamentul a votat supraimpozitarea pensiilor de serviciu: statul ia 10%-20% din tot ce depăşeşte 2.000 de lei

econtext

Ungurii, despre 1 decembrie 1918: 1.500.000 maghiari, forțați să treacă sub stăpânire românească

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More