26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Lucrările de la Podul Tineretului sunt în plină desfășurare

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Tineretului avansează în mod favorabil. Podul a fost închis începând cu data de 29 mai pentru a permite desfășurarea lucrărilor necesare. Potrivit primarului, podul nu a fost reparat niciodată de la construcția sa inițială.

Până în prezent, cele două tabliere ale podului au fost decopertate, iar lucrările la capetele podului vor începe conform proiectului tehnic. De asemenea, se desfășoară operațiunea de demontare a balustradei, care va fi recondiționată, și se vor amplasa schelele metalice.

Pe lângă lucrările la pod, se va reabilita și sistemul de alei din Parcul Tineretului, inclusiv scările dintre aleile care înconjoară lacul. Lucrările vor fi efectuate pe etape pentru a nu afecta prea mult activitatea parcului. Trustul de Clădiri Metropolitane București se va ocupa inițial de reabilitarea aleilor deteriorate din zona Cuțitul de Argint, urmând ca ulterior să se lucreze pe aleile dinspre Bd. Tineretului. În final, se vor reabilita aleile care fac legătura între Șos. Olteniței și parc, iar aleea de pământ de lângă Sala Polivalentă va fi modernizată.

Trustul de Clădiri Metropolitane București a anunțat că podul va fi închis temporar începând cu data de 29 mai, iar durata estimată a lucrărilor este de aproximativ un an. Totuși, primarul Nicușor Dan este optimist și estimează că lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Echipa noastră depune toate eforturile pentru a finaliza proiectul cât mai rapid și pentru a minimiza disconfortul creat de închiderea temporară a podului. Vă rugăm să urmați semnalizările și să alegeți rutele alternative, atât pentru siguranța dumneavoastră cât și pentru desfășurarea lucrărilor.

În septembrie 2022, Nicușor Dan a comunicat că valoarea lucrărilor de reabilitare este de 5,8 milioane lei. În cadrul acestui proiect de reabilitare, urmează să fie realizate mai multe lucrări, printre care se numără următoarele:

În cadrul lucrărilor de reparații capitale se vor reface grinzile de susținere a parapetelor metalice pietonale, hidroizolațiile, se va realiza un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafața carosabilă, refacerea scărilor, a platformei de acces către Sala Polivalentă și reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor etc.

Related posts

Apare un nou Certificat verde în România. Nu vei ieși din casă fără el!

econtext

SUA i-a convins pe austrieci să lase România în Schengen

econtext

S-a dat drumul curselor cu vaporașul pe lacul din Parcul IOR, din Sectorul 3

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix