10.3 C
București
18 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL Coronavirus

LUCRUL NEȘTIUT DESPRE CORONAVIRUS: aparatul respirator, cel mai afectat de îmbolnăviri! PROCENT INCREDIBIL

Aparatul respirator. Coronavirusul a făcut și continuă să facă ravagii uriașe în întreaga lume, după cum arată datele statistice. În ciuda acestui fapt, tot mai multe guverne par dispuse să relaxeze măsurile de protecție față de răspândirea coronavirusului.

Dar această pandemie nu este deloc de neglijat, dacă avem în vedere contextual și amploarea ei, neelucidate total până acum. În plus, sunt aspecte care au rămas încă necunoscute publicului, aspecte care ar evidenția gravitatea acestei boli.

Coronavirus. Econtext vă prezintă o analiză a numărului de îmbolnăviri din România din ultimii 25 de ani. Mai precis, numărul de îmbolnăviri ale aparatului respirator, zona unde atacă cel mai mult coronavirusul. Și vom vedea exact amploarea uriașă a acestui virus.

Datele provin de la Ministerul Sănătății și se referă la datele raportate de medicii de familie care au contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Și avem informații pentru perioada 1992 – 2018 (sunt cele mai noi date, pentru 2019 se vor finaliza la finele acestui an).

Coronavirus

Potrivit Centrului Medical de Diagnostic și Tratament ”Dr. Victor Babeș”, coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri care pot provoca boli la animale sau oameni. La om provoacă infecţii respiratorii, de la răceala comună la boli mai severe, cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) şi Sindromul respirator acut sever (SARS).

Aparatul respirator. Cel mai recent coronavirus descoperit provoacă boala coronavirus COVID-19. După cum știm, acest nou virus şi această boală nu au fost cunoscute înainte de apariţia focarului în Wuhan, China, în decembrie 2019.

Date statistice

Aparatul respirator. Revenind la subiectul acestei analize, se desprinde o concluzie dramatică din datele culese. Și iată care este acesta: din totalul de cazuri de îmbolnăviri noi, circa 40% sunt la nivelul aparatului respirator. Cel mai mare procent dintre toate tipurile de maladii.

Mai pe larg, iată clasificarea tuturor claselor de boli: boli infecțioase și parazitare, tumori, boli endocrine, de nutriție și metabolism, boli ale sângelui, ale organelor hematopoietice si unele tulburari ale mecanismului de imunitate, tulburari mentale si de comportament, boli ale sistemului nervos, boli ale ochiului si anexele sale, boli ale urechii si apofizei mastoid, boli ale aparatului circulator, boli ale aparatului respirator, boli ale aparatului digestive, boli ale aparatului genito-urinar, sarcina, nastere si lauzie, boli ale pielii si tesutului subcutanat, boli ale sistemului osteo-articular, ale muschilor, tesutului conjunctiv, unele afectiuni a caror origine se situeaza in perioada perinatala, malformatii congenitale, deformatii si anomalii cromozomiale, simptome, semne si rezultate anormale ale investigatiilor clinice, Leziuni traumatice, otraviri si alte consecinte ale cauzelor externe.

Din toate acestea, 40% sunt cazuri de îmbolnăviri ale sistemului respirator!

Evident, sunt incluse toate formele de răceli, gripe etc, dar acest lucru nu minimizează acest virus. Căci orice afecțiune a aparatului respirator înseamnă o șubrezire a acestui system organic. În plus, putem vedea un alt fapt: câmpul de acțiune al coronavirusului este imens, întrucât are cel mai mare procent dintre toate maladiile.

Aparatul respirator

Cazuri de COVID19. În cifre, datele arată și mai înspământător, dacă raportăm și la numărul de cazuri de COVID19, raportate până acum în țara noastră. În 2018, din totalul de 13,6 milioane de îmbolnăviri noi din România, peste 5 milioane au fost la nivelul aparatului respirator.

O concluzie pozitivă este că numărul și procentul acestora au mai scăzut în ultimii ani. Ca număr, maximul a fost atins în 1996, când au fost consemnate 8.060.179 de cazuri de îmbolnăviri la nivelul aparatului respirator. Iar următorul loc este ocupat de anul 2005, cu 7.816.248 de îmbolnăviri.

Dar IATĂ DATELE COMPLETE, așa cum rezultă din acest tabel:

Numar de imbolnariri ale aparatului respirator: Econtext
Numar de imbolnariri ale aparatului respirator: Econtext

 

Related posts

Focar de COVID în Baia Mare! O secție dintr-un spital a fost închisă complet!

Nemeșan Iulian

ANM atenționează. Pe 4 August temperaturile vor fi de nesuportat în toată luna

econtext

Prognoza meteo, 14 martie. Vor fi condiții de ceață și precipitații în cea mai mare parte a țării

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More