10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ludovic Orban, a dat la Tv explicații despre paranghelia din pandemie

Ludovic Orban, fost premier, a dezvăluit recent că este conștient de identitatea persoanei care a făcut publică fotografia de la aniversarea sa, care a avut loc la Palatul Victoria în timpul pandemiei.

În cea mai controversată fotografie a anului 2020 în România, premierul de atunci, Ludovic Orban, apare alături de mai mulți membri ai cabinetului său, încălcând astfel regulile sanitare pe durata pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban, despre fotografia anului 2020

Orban a afirmat că persoana care a distribuit fotografia nu a făcut-o cu intenția de a-i face rău lui, ci pentru a se lăuda cu faptul că se afla la aceeași masă cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care era personajul principal în ochii persoanei respective.

Fostul premier a dezvăluit la Prima News că autorul era coleg de partid, citează Digi24.

„Aş prefera să nu spun, ştiu cine este persoana. Nu mi-a recunoscut nici acum. Evident că era coleg cu mine de partid. Nu a difuzat-o în mod intenţionat ca să îmi facă mie rău, ci a difuzat-o către o persoană ca să se dea mare cu cine stă la masă, dar acolo, personajul principal, pentru persoana căreia i-a dat fotografia, nu eram eu, era Aurescu, pentru că era o persoană din zona diplomaţiei şi el s-a dat mare că sunt cu ministrul de Externe, de care depind toate numirile. Deci nu eu eram personajul principal acolo”.

Ludovic Orban spune că era aniversarea sa de naștere

„Era ziua mea, nu am organizat nimic de ziua mea, nu am chemat pe nimeni. (…) Colegii mei au vrut să îmi facă o surpriză, m-am trezit cu ei, au decis sî îmi aducă un cadou, a fost o improvizaţie, totul a durat o oră şi jumătate, două ore”.

El a explicat că fotografia a fost făcută în timpul unei surprize organizate de colegii săi pentru ziua sa de naștere, o ocazie la care nu a organizat nicio petrecere și nu a invitat pe nimeni. Orban a mai adăugat că nu este un consumator de alcool și că preferă apa plată, sucurile naturale sau limonada, și în special cafeaua ristretto.

„E adevărat, nu poţi să iei o gură de bere… eu nu sunt băutor, eu nu beau, altă minciună despre mine, nu mă simt bine. Eu beau apă plată, fresh sau limonadă şi mai ales ristretto”, a mai dezvăluit fostul premier.

Ludovic Orban

Autorul fotografiei i-a făcut buni de plată pe guvernanți

Orban a menționat că nu dorește să dezvăluie identitatea persoanei, dar a confirmat că este un coleg de partid. Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, fost purtător de cuvânt al Liei Olguța Vasilescu, a postat o fotografie pe pagina sa de Facebook cu membri ai Cabinetului Orban care stau relaxați într-un birou, cu pahare de șampanie și whisky, cu trabucuri și farfurii de mâncare, cu măștile de protecție împrăștiate pe masă, fără să menționeze sursa.

Însă distribuirea fotografiei pe Facebook i-a făcut buni de plată pe guvernanții liberali. În fotografie apăreau alături de premierul de atunci ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ministrul Economiei Virgil Popescu, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Ludovic Orban a plătit amenda de 3,000 lei pentru că nu a purtat mască și fuma în spațiu închis, Bogdan Aurescu – 500 lei pentru că fuma trabuc în spațiu închis și 2,500 lei pentru că nu purta mască, Virgil Popescu și Lucian Bode au primit fiecare câte 2,500 lei amendă pentru nepurtarea măștii, iar Raluca Turcan a primit 1,000 lei amendă pentru că nu purta masca corespunzător.

Related posts

România intră în Schengen, dar cozile la graniță vor fi și mai mari. De ce e „vinovată” Bulgaria?

econtext

Nicolae Ciucă: „Îndemnul lui Blaga trebuie respectat. Mergem înainte!”

econtext

Autobuzele liniei 106 circulă deviat pe sensul spre Cartier Roșu din cauza unor lucrări Distrigaz

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More