16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ludovic Orban: „Orice creștere de taxe sau contribuții este nocivă pentru evoluția economiei românești”

Fostul premier Ludovic Orban a criticat dur în emisiunea Bună, România, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir intenția Guvernului de a introduce noi taxe și impozite. Acesta a atras atenția că deja măsurile luate de Executiv în această direcție au avut ca rezultat o scădere a veniturilor la buget:

Ludovic Orban orice creștere de taxe sau contribuții este nocivă pentru evoluția economiei românești. În România ar trebui reduse taxe, impozite și contribuții, nu crescute. Se știe foarte clar că într-o perioadă în care economia este în curs de frânare a creșterii economice, atunci când economia este în suferință, nu crești taxe și impozite.

Este ca și cum ai da o măciucă în cap cuiva care vrea să se ridice, ca și cum ai pune un alergător să alerge mai repede punându o mască de gaze pe figură. Orice creștere de taxe și impozite este profund nocivă. Nu înțeleg de ce nu se învață minte acest guvern? Tot vara, anul trecut, așa pe furiș, fără dezbatere publică, au adoptat Ordonanța 16 care a crescut fiscalitatea, au introdus impozitul pe bacșiș. În primele 5 luni au colectat mai puțin de 6 milioane, deși proeicția bugetară a fost că vor încasa 95 de milioane. Ei nu vor încasa pe tot anul, nici măcar 15 milioane. Socoteala de acasă nus e potrivește cu cea din târg”.

Ludovic Orban a spus că nu întotdeauna o creștere de taxe va aduce și o creștere a veniturilor: „Au spus ei că introducând supraimpozitarea contractelor part-time o să-i determine pe angajatori să facă contracte cu normă de timp plină. Au fost desființate 200.000 de contracte part-time care generau venituri la bugetul de stat, iar Guvernul nu e în stare să demonstreze că a obținut contracte cu normă întreagă.

Au crescut acciza la țigări și la alcool, au mărit fiscalitatea pentru băuturile răcoritoare. Este demonstrat clar că, nu numai că nu au crescut veniturile din acciză, ci au scăzut veniturile din acciză. Pe execuția bugetară pe primele 5 luni reiese foarte clar că veniturile din acciză în primele 5 luni ale anului au fost mai mici cu 30%.

Nu întotdeauna o creștere de taxe și impozite duce la creșterea veniturilor bugetare. Au desființat impozitul special pentru HoReCa și nici aici, nu numai că nu le-au crescut veniturile, ci le-au scăzut veniturile. Lista poate continua…”

Related posts

Putin creează premisele pentru a ataca Moldova. Ce mesaj dur a transmis Lavrov către Maia Sandu?

econtext

Austria a blocat ACCESUL României în Schengen. Cine a fost aliatul-surpriză al austriecilor

Asaftei Bogdan

Apare un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria. Unde se va deschide

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix