33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5 și formează o „brigadă franceză” de 4.500 de soldați

Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5 și formează o „brigadă franceză” de 4.500 de soldați. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat transferul mai multor avioane de luptă franceze Mirage 2000-5 în Ucraina și pregătirea personalului militar suplimentar.

Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5 și formează o „brigadă franceză” de 4.500 de soldați. 

„Vineri vom lansa o nouă cooperare și vom anunța transferul avioanelor de luptă Mirage 2000-5 în Ucraina”, a spus președintele francez, adăugând că aeronava va permite Ucrainei să-și apere terenul și spațiul aerian.

Macron dă Ucrainei avioane Mirage 2000-5

„Franța construiește o coaliție cu alți parteneri. Factorul important este timpul de antrenament. Obiectivul este sfârșitul anului, pentru avioane și antrenamente”, a declarat Macron la TF1 și France 2, potrivit

Pentru a pregăti piloții să zboare cu Mirage 2000-5, Franța va organiza cursuri de șase luni de pregătire pentru piloți începând din această vară, a spus Macron, potrivit European Pravda.

Un program de instruire a fost deja lansat, piloți ucraineni aflându-se în prezent la baza aeriană Cazaux, unde se antrenează pe Alphajet.

Mai mulți piloți ucraineni trebuie să fie recrutați și instruiți pe Mirage 2000-5.

„Ceea ce este factorul determinant este timpul de pregătire a pilotului. Îi vom propune președintelui Zelenski ca piloții să fie antrenați în această vară. În mod normal, durează cinci până la șase luni. Și astfel, până la sfârșitul anului, poate avea piloți și avioane”, a adăugat Macron.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron și alți oficiali la Paris, vineri, 7 iunie.

Se așteaptă să semneze două acorduri care oferă Ucrainei 650 de milioane de euro în împrumuturi și granturi pentru a sprijini autoritățile locale și infrastructura critică, inclusiv energia, care este vizată de bombardamentele Rusiei.

„Brigadă franceză” de 4.500 de soldați

În plus, Parisul va ajuta la pregătirea unei brigade ucrainene de 4.500 de oameni, despre care Macron a subliniat că „nu este un factor de escaladare”, potrivit Opex360.

„Provocarea cu care se confruntă Ucraina este că a mobilizat zeci de mii de oameni pentru a merge pe front. Provocarea este evident să-i antrenezi, să-i echipam. Ceea ce ne propunem este să antrenăm 4.500 de soldați ucraineni. Să-i echipăm, să-i antrenăm și apoi să le furnizăm muniția, armele, care să le permită să-și apere țara. Și asta, această brigadă, dacă pot spune franceză, este cheia. Acesta este un factor foarte semnificativ. Trecem la o nouă etapă”, a explicat el.

Related posts

Nikol Pașinian spune că a făcut o „greșeală strategică” atunci când s-a bazat doar pe Rusia pentru a garanta securitatea Armeniei

econtext

Romania, in pragul dezastrului economic? Iata unde ne-ar putea duce actiunile recente ale Guvernului: leu tot mai depreciat, dobanzi mai scumpe, salarii mai mici. Vezi TOP ZECE EFECTE NEGATIVE

Asaftei Bogdan

Un celebru magazin se închide! Lasă în urmă o istorie de aproape 50 de ani

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix