19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

MAE rus vorbește despre pace în Ucraina. Au loc discuții cu Brazilia, Africa și China

MAE rus vorbește despre pace în Ucraina. Vladimir Putin face anunțul despre Africa. Liderul de la Kremlin a transmis un nou mesaj către liderii africani după Summitul ruso-african. Iată ce plănuiește să facă.

Vladimir Putin a anunțat recent în cadrul unui Summit Rusia-Africa faptul că va spori livrările de alimente în Africa, inclusiv anumite livrări de cereale cu titlu gratuit, menționând că este interesat de dezvoltarea cooperării militare cu țările continentului african.

Liderii africani îl îndeamnă pe președintele rus să pună capăt războiului

Declarația lui Vladimir Putin a venit după ce liderii africani i-au cerut acestuia să instituie pacea în Ucraina, răspunsul liderului de la Kremlin nu a fost concludent. Potrivit lui, Rusia tratează cu respect propunerea lor de pace și o studiază cu atenție, încercând să găsească o ieșire din acest conflict.

Un comunicat al MAE rus anunță că Rusia își va continua dialogul privind perspectivele unei reglementări paşnice a crizei din Ucraina cu China, Brazilia, şi partenerii africani, potrivit agenției de presă rusă de stat RIA.

Summitul Rusia-Africa a avut loc în contextul expirării de 10 zile a acordului pentru cereale care permitea Ucrainei să exporte grâne prin Marea Neagră, în ciuda războiului. Acest lucru a provocat îngrijorări fondate în rândul țărilor africane.

Președintele rus este izolat pe scena internațională din cauza invaziei Ucrainei, în acest context s-a întâlnit în cadrul summitului cu reprezentanți din 49 de țări africane. Putin mizează pe susținerea și neutralitatea acestora.

Care a fost mesajul Comisiei Uniunii Africane

Moussa Faki Mahamat, liderul Comisiei Uniunii Africane, a declarat în fața lui Putin: „Acest război trebuie să se termine. Și se poate termina doar pe baza dreptății și a rațiunii. Perturbările din domeniul energiei și din cel al aprovizionării cu grâne trebuie să se termine imediat. Acordul cerealelor trebuie să fie extins pentru beneficiul tuturor popoarelor lumii, mai ales pentru africani. (…) Noi acţionăm în calitate de mediatori. Vom vorbi cu ambele părţi. Sper să obţinem rezultate”.

Președintele Uniunii Africane a amintit și de planul în zece pași pe care un grup de țări africane l-au propus Rusiei și Ucrainei, în scopul încetării ostilităților.

La finalul summitului, Rusia și țările Africane au semnat o declarație comună prin care convin „să contribuie la finalizarea procesului de decolonizare a Africii şi să solicite compensaţii pentru prejudiciile economice şi umanitare provocate statelor africane ca rezultat al politicilor coloniale, inclusiv restituirea (de către ţările occidentale) a bunurilor culturale sustrase în procesul jafului colonial”.

Related posts

Reteta succesului: Ce trebuie neaparat sa faci daca vrei sa ajungi primar! Zece lucruri pe care le-au facut toti candidatii care au cele mai mari sanse de a fi votati de Dan Irimia – Iunie 08, 2012 – 01:53

Asaftei Bogdan

Război în Ucraina, ziua 707. Au avut loc 78 de ciocniri militare. Trupele ruse suferă pierderi considerabile

econtext

Armenia se pregătește de război. Provincia Nagorno Karabah este miezul discordiei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix