19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Maia Sandu a reacționat după atacul lansat de ruși asupra unui hypermarket din Harkov

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova a transmis un mesaj public, duminică, în care a blamat atacul Rusiei asupra unui hypermarket din Harkov. Liderul de la Chișinău a afirmat că această acțiune reprezintă un act odios de agresiune.

„Lovitura rusă asupra unui centrul comercial din Harkov, plin cu sute de oameni, inclusiv copii, este un act odios de agresiune. Republica Moldova condamnă acest atac brutal asupra civililor nevinovați și își exprimă solidaritatea neclintită cu Ucraina”, a afirmat președinta Maia Sandu în mesajul ce a fost postat pe Facebook.

Maia Sandu, mesaj după tragedia produsă de ruși la Harkov 

Și președintele Franței, Emmanuel Macron, a condamnat atacul rușilor. „Atacurile rusești asupra unui mall din Harkov s-au soldat cu multe victime, inclusiv copii, femei, bărbați. Familiile. Este inacceptabil. Franța împărtășește durerea ucrainenilor și rămâne pe deplin mobilizată alături de ei”, a scris președintele din Hexagon pe rețeaua X.

„Din păcate, sunt deja 16 morți. Datele se actualizează”, a a fost mesajul scris de șeful administrației regionale Harkov, Oleg Sinegubov, pe canalul său Telegram.

Maia Sandu

În urma efectuării testelor ADN, polițiștii au identificat cadavrele a șase persoane. Printre morți se numără o fată de 12 ani.

Lucrările de curățare a molozului sunt în plină desfășurare

Oficialii de la Kiev acuză Moscova că au bombardat sâmbătă seara un hypermarket specializat în materiale de construcție. Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, în momentul atacului, circa 200 de persoane s-ar fi aflat în incinta clădirii, cuprinsă de flăcări. În urma atacului, potrivit președintelui ucrainean, clădirea a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul ar fi afectat o suprafață de 10 mii de metri pătrați, potrivit informațiilor preliminare.

Primarul de Harkov a anunțat că a fost atacat și parcul central din oraș. Alerta de raid aerian de ieri în regiunea Harkov a durat 20,5 ore, potrivit statisticilor de alertă aeriană.

Armata din Ucraina e pregătită să distrugă instalațiile rusești care atacă Harkovul, însă partenerii occidentali nu permit acest lucru, conform moldova1.md.

Related posts

Horoscop 25 Ianuarie: vești bune pe plan profesional pentru multe zodii!

Popescu Dan Cristian

Zelenski, la Bucureşti: Rusia nu trebuie să transforme Dunărea sau Marea Neagră într-o zonă moartă

econtext

Cod roșu de ploi torenţiale și cod portocaliu de furtuni cu grindină în mai multe județe. HARTA cu zonele vizate

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix