30.8 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Mandatul european de arestare emis pe numele lui Puiu Popoviciu a fost retras definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București

Președinta Curții de Apel București, Liana Arsenie, a decis ca mandatul european de arestare emis pe numele lui Puiu Popoviciu să fie retras definitiv. Inițial, cererea de retragere a mandatului de arestare fusese refuzată de jedecătorul Ovidiu Richiteanu-Năstase.

După ce executarea pedepsei de 7 ani de închisoare în dosarul „Băneasa” a fost suspendată, mandatul european de arestare emis pe numele lui Puiu Popoviciu, în 2017, a fost retras definitiv. Președinta Curții de Apel București, Liana Arsenie, care soluționează dosarul lui Puiu Popoviciu, a luat această decizie.

Minuta hotărârii CAB privind retragerea mandatului european de arestare pe numele omului de afaceri Puiu Popoviciu (dosar 46/1/2020):

„În temeiul disp. art. 44 C. proc. penală, reunește latura penală a cauzei ce formează obiectul dosarului penal nr. 8709/2/2022 la latura civilă a cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 46/1/2020 în vederea soluționării unitare a cauzei.

În temeiul disp. art. 95 din Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, retrage Mandatul european de arestare nr. 3 din data de 3 august 2017 emis de Curtea de Apel București – Secția I penală, pe numele condamnatului Popoviciu Gabriel – Aurel.

Cu apel odată cu fondul cauzei în ceea ce privește reunirea cauzelor, fără cale de atac în ceea ce privește retragerea mandatului european de arestare. Pronunțată prin punerea la dispoziția procurorului și a părților prin mijlocirea grefei instanței, azi 30.06.2023”.

Pedeapsa lui Puiu Popoviciu a fost suspendată

În urmă cu șapte ani, Puiu Popoviciu a fost condamnat la închisoare și acuzat de fraudă în dosarul „ferma Băneaasa”. Afaceristul ar fi pus mâna, ilegal, pe terenurile unde se află în prezent Ambasada Statelor Unite ale Americii și IKEA.

Afaceristul a fost condamnat definitiv pe 2 august 2017. Acesta a primit 7 ani de pedeapsă cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”, dar acum, a scăpat. Decizia Curții de Apel București a fost confirmată și de Înalta Curte de Casație și Justiție, ceea ce înseamnă că, pedeapsa lui a fost suspendată.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 26 mai 2023, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 8709/2/2022 (3897/2022), privind pe condamnatul Popoviciu Gabriel Aurel”, a decis instanța supremă.

Related posts

Elena Udrea a fost înșelată! Acum s-a aflat totul

econtext

Piața Progresul din Sectorul 4 a fost curățată zilele trecute, anunță primarul Daniel Băluță

econtext

Prognoza meteo, 14 decembrie. Zonele cu cele mai scăzute temperaturi

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix