23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Marcel Ciolacu, despre sistemul Patriot: „Rusia nu va ataca România, dar o eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Braşov, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina, el arătând că urmează să se ia o decizie în CSAT.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi seară, că este prematur să se spună dacă România va da sau nu sistemul Patriot Ucrainei, decizia, extrem de importantă, urmând a fi luată în cadrul CSAT. ”O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”, a afirmat Ciolacu, adâugând că Rusia nu va ataca România.

”Cred că este prematur, decizia se va lua cadrul CSAT, cum este şi normal. Este o decizie importantă”, a declarat, marţi seară, la Digi 24, premierul Marcel Ciolacu, întrebat dacă România va da Ucrainei sistemul Patriot.

Premierul a adăugat că a văzut reacţia Moscovei: ”Noi avem de-a face cu un agresor şi cu un dictator (…) O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”.

Premierul susţine, însă, că Rusia nu va ataca România. ”Vreau să fiu foarte bine înţeles: ”Rusia nu va ataca România. Rusia nu-şi permite să atace România şi nici nu vrea să atace România”, a mai declarat premierul.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, marţi, despre sistemul Patriot care au urma să fie dat Ucrainei, că nu a zis nimeni că trebuie să îl dăm.

El a precizat că este vorba de patru sisteme, din care doar unul este operaţional şi a arătat că le-am luat tocmai pentru nevoia României de a-şi apăra teritoriul naţional, iar acest sistem operaţional este indispensabil.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina că este un subiect care nu trebuie politizat şi este o decizie care se va lua după analiza structurilor responsabile în acest domeniu, în CSAT.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, într-o emisiune la Antena 3 că ”preşedintele Iohannis va avea discuţii cu primul ministru, cu ministrul apărării, CSAT” pe tema ajutorului pentru Ucraina.

”În fapt, dacă noi avem, acum vorbesc în nume personal, avem un sistem de apărare, îl montăm în România să ne apere tot de partea estică, da? Dacă este al nostru, dar îl montăm un pic mai încolo, adică în Ucraina şi ne apără tot pe noi, adică chiar e mai bine cumva şi pentru noi. E o decizie strategică care va fi luată. Am spus, sunt argumente şi pentru acest lucru. Am şi declaraţia domnului Donald Tusk, premierul Poloniei. Polonia are două baterii, a câte 16 lansatoare. Fiecare baterie are opt. Nu avem suficiente Patriot pentru a le putea oferi în acest moment”, a spus Ciolacu.

Related posts

Daniel Baciu, şeful Casei de Pensii, anunţul aşteptat de 5 milioane de români: „Gata, de luna viitoare!”

econtext

Bucureștenii din Sectorul 6 se vor putea relaxa pe șezlongurile care urmează să fie amplasate în Parcurile Crângași și Drumul Taberei

econtext

Europa, pe picior de război. Investiții de 1.300.000.000$ în arme cu laser, tancuri și corvete EPC2

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix