28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Marcel Ciolacu susţine că scandalul vaccinurilor de un miliard de euro este doar începutul. „E una dintre afacerile mari, mai sunt şi altele”

Marcel Ciolacu a declarat că achiziționarea de vaccinuri în timpul pandemiei este doar una dintre „marile afaceri” din România și că există și altele. Premierul a subliniat că reprezentanții PSD vor vota pentru ridicarea imunității celor vizaţi de DNA în legătură cu acest dosar.

Marcel Ciolacu susţine că scandalul vaccinurilor de un miliard de euro este doar începutul. „Un lucru pe care îl spun de când eram în opoziție! În timp ce noi stăteam acasă, se făceau mari afaceri în România. E una dintre afacerile achiziționarea vaccinurilor, mai sunt și altele, gândiți-vă la izolete, măști neconforme… Întotdeauna aflarea adevărului duce la o societate mai așezată și mai liberă”, a afirmat  Ciolacu.

Întrebat despre dosarul care vizează achiziția de vaccinuri în pandemie, premierul a adăugat că nu a comentat niciodată o decizie a unui magistrat și nu o va face nici acum. Totuși, a afirmat că „colegii mei vor vota pentru ridicarea imunității”.

În privința prejudiciului de un miliard de euro, Marcel Ciolacu a spus: „Dar știți că vom vorbi despre el imediat după pandemie (…) am fost făcut prost, am fost făcut în toate felurile când spuneam că a fost o decizie aberantă în acel moment. Vedem din comunicatul DNA că aveam pârghii de a trece în contract pentru a nu se pierde acești bani. Vom vedea. Va fi o negociere .Ce pot să vă spun cu certitudine: nu va exista niciun impediment ca să se știe tot adevărul în spațiul public”.

DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Prejudiciul este de 1 miliard de euro. „În conformitate cu prevederile constituționale și legale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”, a transmis DNA.

Procurorii anticorupție au cerut începerea urmăririi penale față de cei trei pentru că „la data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre”.

Related posts

Austria spune DA! Decizia cea mare privind aderarea României la Schengen

econtext

Ce șanse are Klaus Iohannis să o înlocuiască pe URSULA von der Leyen la șefia Comisiei Europene

econtext

LUCRUL NEȘTIUT DESPRE CORONAVIRUS: aparatul respirator, cel mai afectat de îmbolnăviri! PROCENT INCREDIBIL

Cazaban Emilia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix