17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Marcel Ciolacu taie vacanţele la Guvern: „Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii”

Premierul Marcel Ciolacu le-a interzis miniştrilor să-şi ia concediu în această vară deoarece există riscul pierderii unor sume importante din fondurile europene.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa Executivului, că până la sfârşitul lunii august trebuie să finalizăm renegocierea PNRR şi toţi miniştrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a reajusta aceste proiecte. Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii, le-a transmis premierul membrilor Cabinetului.

”Avem şi alte probleme importante, tot până la sfârşitul lunii august trebuie să finalizăm renegocierea PNRR. Toţi miniştrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a regândi priorităţi şi a reajusta proiecte”, a spus premierul în şedinţă. Marcel Ciolacu a completat:

”Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii, suntem într-o cursă contra timp să accesăm toţi banii europeni disponibili”.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, în cadrul întrevederii cu Gallina A. Vincelette, director regional al Băncii Mondiale pentru ţările din Uniunea Europeană, şi cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, că Guvernul României se bazează pe sprijinul Băncii Mondiale pentru susţinerea proiectelor majore de investiţii şi pentru realizarea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Dorim să avem în continuare susţinerea Băncii Mondiale pentru a avansa proiecte majore de investiţii, în special în domeniul infrastructurii”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Şeful Executivului a adăugat că pentru România sunt, de asemenea, prioritare investiţiile în infrastructura feroviară care fac conexiunea cu Ucraina, atât pentru a putea susţine tranzitul cerealelor din ţara puternic afectată de război, cât şi pentru a participa la procesul de reconstrucţie.

De asemenea, premierul a solicitat Băncii Mondiale să acorde în continuare susţinere pentru finalizarea marilor reforme asumate de România prin PNRR, în special reforma pensiilor şi cea a salarizării bugetare.

Delegaţia Băncii Mondiale a subliniat că la nivel instituţional există toată deschiderea pentru colaborarea cu autorităţile române în scopul avansării cât mai rapide a acestor reforme vitale pentru viitorul României, menţioneză sursa citată.

Marcel Ciolacu, avertisment pentru Rafila

Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis joi, ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila că se află contratimp cu adoptarea normelor la Planul Naţional de Combatere a Cancerului. Săptămâna viitoare doresc să adoptăm modificările în şedinţa de Guvern, a cerut şeful Executivului.

Marcel Ciolacu ordonă desființarea inspectoratelor de Inspecția Muncii: ”E clar că nu și-au făcut treaba”. Ordin direct pentru Rafila

”Domnul ministru Rafila, şi dumneavoastră vă aflaţi contratimp cu adoptarea normelor la Planul Naţional de Combatere a Cancerului”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

Şeful Executivului a arătat că înţelege că tot ansamblul legislativ ce însumează aceste norme este deja pus în transparenţă publică. ”Aşadar, săptămâna viitoare doresc să adoptăm modificările în şedinţa de Guvern”, a completat Ciolacu.

Related posts

Protestele se extind. Angajaţii din Sănătate au ieşit în stradă, miting spontan la CNAS

econtext

Mobilizare militară. Mai multe convoaie militare vor trece prin București și alte cinci județe

econtext

ALERTA NATIONALA: Suntem o tara a crimei! Romania este pe locul patru in Europa dupa numarul persoanelor care sunt ucise. Vezi cati romani sunt omorati anual

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More