23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Marea Britanie a dat Ucrainei 200.000.000 £ pentru drone care scufundă navele Rusiei

Marea Britanie a dat Ucrainei 200.000.000 £ pentru drone care scufundă navele Rusiei. Miniștrii apărării și comandanții-șefi ai Forțelor Armate ale Ucrainei și Regatului Unit au avut o ședință de lucru cu privire la situația de la linia de contact și nevoile pentru apărare.

Marea Britanie a dat Ucrainei 200.000.000 £ pentru drone care scufundă navele Rusiei. Potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Rustem Umierov, generalul Oleksandr Sirski a explicat ministrului britanic al Apărării, Grant Shapps și șefului Forțelor Armate britanice, Sir Antony David Radakin, situația operațională din Ucraina și nevoile urgente ale acesteia.

Marea Britanie a dat Ucrainei 200.000.000 £ pentru drone care scufundă navele Rusiei

„Am discutat, de asemenea, oportunități de implementare în cadrul Coaliției pentru Capacitate Maritimă. Succesul Ucrainei în distrugerea flotei ruse trebuie extins. Prin urmare, trebuie să creștem utilizarea dronelor de către Ucraina”, a spus Rustem Umierov, potrivit pravda.com.ua.

Ministrul a mulțumit, de asemenea, Regatului Unit pentru alocarea a 200 de milioane de lire sterline pentru producția de drone pentru Ucraina.

Navele de suprafață ucrainene fără echipaj (USV) Măgura V5 distrug cu succes navele rusești acționând în grupuri și fiind controlate de operatori calificați.

În noaptea de 9-10 noiembrie 2023, un grup de drone Măgura a detectat și a lovit două nave de aterizare de mare viteză ale rușilor, Serna și Akula, pe mare, lângă satul Ciornomorske, nu departe de coasta Crimeei.

Următoarele două misiuni ale acestor drone și-au dezvăluit și mai mult potențialul. La 1 februarie 2024, corveta Ivanovets înarmată cu rachete a fost lovită, pe 14 februarie – nava de debarcare Cezar Kunikov.

Drona Avdiivka, ultima generație

Prima dronă navală de nouă generație numită după Avdiivka a fost produsă pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU), potrivit mil.in.ua.

Noua dronă navală a primit propriile sale arme, pe care le poate folosi de mai multe ori.

„Aceasta este următoarea generație de drone, lovește ținte cu armele sale de la bord și ajută dronele mai ieftine să finalizeze misiunea”, a raportat SSU.

Drona navală pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei a fost construită în cadrul inițiativei UNITED24.

Echipa UNITED24, împreună cu voluntari, instituții financiare și cetățeni obișnuiți, au strâns peste opt milioane de euro într-o zi și jumătate pentru a construi 35 de drone navale.

Dronele navale Sea Baby sunt o dezvoltare a Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Producția acestor drone este situată în Ucraina, dar fabricile sunt situate în subteran. Au existat speculații în presa rusă că aceste nave sunt construite și lansate din afara Ucrainei, de la Gurile Dunării.

Chiar și România a fost listată ca posibilă „gazdă” a temutelor drone ucrainene care au distrus o treime din navele Flotei Mării Negre a Rusiei.

Related posts

Ucraina încă luptă! Războiul ajunge în a doua iarnă de conflicte

econtext

TOP EUROPEAN: In ce tari din Europa se moare cel mai mult. VEZI cum se moare pe capete in Romania

Asaftei Bogdan

TASS: Netanyahu i-a spus lui Putin când va înceta Israel războiul. ”Ucigași ticăloși și cruzi”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix