30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Matteo Salvini îi cere lui Emmanuel Macron să se trateze. Italianul, înfuriat de declarațiile președintelui

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat miercuri că preşedintele francez Emmanuel Macron este un politician „periculos” care ar trebui „să se trateze”, după ce liderul de la Elysee a vorbit din nou despre posibilitatea trimiterii unor trupe în Ucraina pentru a susţine armata acesteia în războiul cu Rusia.

Un obişnuit al declaraţiilor ce fac notă discordantă faţă de politica pro-Kiev a şefei guvernului italian Georgia Meloni, liderul partidului de extremă dreapta Liga a reacţionat astfel în faţa presei după declaraţiile lui Macron şi ale fostului premier italian Mario Monti, care a afirmat şi el că, la un moment dat, ar putea fi „necesară” trimiterea unor trupe străine în Ucraina.

Matteo Salvini, exasperat de afirmațiile lui Emmanuel Macron

„Ei ar trebui să se trateze”, a spus Matteo Salvini despre Macron şi Monti. „Cei care au această părere (că ar trebui trimise trupe în Ucraina – n.red.) şi o spun ca şi când ar fi ceva normal, este valabil deopotrivă pentru Macron şi Monti, sunt periculoşi”, crede vice-premierul italian.

Matteo Salvini

„Dacă ei vor atât de mult să se bată, atunci să plece în Ucraina, mâine, sunt aşteptaţi acolo”, a completat Matteo Salvini, care l-a acuzat şi în martie pe Emmanuel Macron că „reprezintă un pericol pentru ţara noastră şi pentru continentul nostru”.

Reacţia lui Salvini de atunci venise după ce, la finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei desfăşurată la sfârşitul lunii februarie la Paris, Macron a sugerat prima dată posibilitatea ca unele state aliate ale Kievului să trimită trupe în Ucraina, întrucât, a motivat el, „trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război”. Într-un interviu acordat săptămâna trecută publicaţiei The Economist, preşedintele francez a reafirmat că nu exclude posibilitatea trimiterii unor trupe străine în sprijinul Ucrainei.

În declaraţia sa de miercuri în care i-a criticat pe Macron şi Monti, vicepremierul italian a lăudat în schimb discursul susţinut de preşedintele rus Vladimir Putin la ceremonia în care acesta a fost reînvestit marţi în funcţie. „Ieri, Putin a invitat, printre altele, la dialog şi sper că 2024 va fi anul păcii, nu al soldaţilor plecaţi să moară în Ucraina”, a mai spus Salvini, conform Agerpres.

Related posts

Zelenski vrea să atace Rusia. Președintele Ucrainei cere permisiunea Occidentului

econtext

Putin poate veni pentru a negocia pacea din Ucraina fără a fi arestat. Are mandat emis

econtext

România, ținta propagandei lui Putin. Zaharova s-a trezit vorbind despre economie

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix