28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Meteorologii ANM anuțnă. Val de căldură intensă în București și sud-estul țării

Meteorologii ANM au emis miercuri dimineață două coduri de avertizare referitoare la un val de căldură intensă care va lovi cea mai mare parte a țării. Bucureștiul și sud-estul se află sub cod portocaliu.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri două coduri de caniculă, pentru cea mai mare parte a țării.

Astfel, pentru județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București a fost emis un Cod portocaliu de val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat, valabil miercuri, 22 august.

ANM

”În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, avertizează ANM.

Cod galben de caniculă pentru aproape toată țara

De asemenea, un Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat a fost emis pentru aproape tot restul țării, valabil miercuri, 22 august.

”Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade”, mai arată ANM.

Administrația Meteorologică a prelungit codurile și pentru ziua de miercuri, 23 august, după cum urmează.

Cod galben: ”Valul de căldură va persista în sud-vest, sud și în sud-est, unde va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade”.

ANM

Cod portocaliu: ”În județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”.

Related posts

Greva din Educaţie continuă. Nou protest cu 20.000 de persoane, anunțat pentru sfârșitul săptămânii în Capitală

econtext

Cutremur azi în România. Un seism de 2,9 pe scara Richter a avut loc marţi în Buzău

econtext

România intră în Schengen, dar cozile la graniță vor fi și mai mari. De ce e „vinovată” Bulgaria?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix