23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Metsola: Moldova e pe drumul cel bun și UE o susține

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că Republica Moldova este pe drumul cel bun și că UE o va susține în continuare.

Într-un mesaj online adresat participanților la forumul internațional Eurosfat, care se desfășoară la Chișinău, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că „Republica Moldova este pe drumul cel bun și Uniunea Europeană va continua să o susțină”.

Moldova, o națiune mândră

„Moldova este o națiune mândră, cu o inimă mare. În ciuda dificultăților cauzate de războiul din Ucraina, cetățenii moldoveni și-au demonstrat generozitatea deschizându-și porțile și inimile pentru sute de mii de ucraineni.

Moldovenii și-au dovedit angajamentul față de principiile noastre comune și au arătat că locul republicii este în Uniunea Europeană”, a subliniat Roberta Metsola.

Invitarea Moldovei și Ucrainei, importantă și pentru UE

Președinta Parlamentului European a adăugat că acordarea statutului de țări-candidate Moldovei și Ucrainei este una dintre cele mai importante decizii luate de Uniunea Europeană.

„Astfel, a fost transmis un mesaj puternic de solidaritate și sprijin pentru aceste țări într-o perioadă dificilă. De asemenea, am arătat clar Moldovei calea către consolidarea democrației, o șansă istorică de dezvoltare, pentru construirea unui stat durabil, modern, pentru un viitor în Uniunea Europeană”, a adăugat Roberta Metsola.

Ce este forumul Eurosfat. Primul astfel de eveniment în Moldova

Forumul Eurosfat este un eveniment de politică externă organizat începând din anul 2013. Anul acesta se află la a unsprezecea ediție. Este pentru prima dată când evenimentul are loc în Republica Moldova.

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, fondator și coordonator al forumului EUROSFAT, reprezintă o organizație non-guvernamentală stabilită în 2010 la Bruxelles de un colectiv de tineri experți români în domeniul afacerilor europene.

Misiunea organizației se concentrează pe promovarea integrării europene în România și pe consolidarea unui spațiu public european prin intermediul publicațiilor și studiilor, alături de organizarea de dezbateri, sesiuni de workshop și conferințe de nivel înalt.

Principala misiune asumată de Europlus este „maturizarea României ca membru deplin al UE”, adâncirea construcţiei Uniunii Europene și descifrarea complexității instituţiilor şi politicilor europene prin dezbateri și publicații.

Related posts

DOI ANI ŞI JUMĂTATE DE GUVERNARE VICTOR PONTA: Şomaj accelerat, creştere iluzorie a salariului, iar rezerva de aur se goleşte dezastruos

Asaftei Bogdan

Un avion de război Su-34 de 36.000.000$ s-a prăbușit în Rusia. Piloții au murit pe loc. Cauza?

econtext

Ucraina străpunge cea mai mai dificilă linie de apărare a Rusiei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix