28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, care a jucat un rol-cheie în susținerea Ucrainei, a demisionat. Motivele invocate

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, care a jucat un rol-cheie în susținerea Ucrainei în fața invaziei rusești, a demisionat oficial joi, printr-o scrisoare adresată premierului Rishi Sunak, informează agențiile internaționale. Succesorul lui Wallace a fost deja desemnat în persoana lui Grant Shapps, fost ministru al Energiei. Ben Wallace a fost nouă ani în Guvernul de la Londra, din care patru ca ministru al Apărării. Sunak i-a mulțumit pentru întreaga activitate.

Ben Wallace anunţase de luna trecută că vrea să demisioneze şi că nu va mai candida pentru un loc în Parlament. Totuși, el a spus acum că vrea să ajute Guvernul și pe viitor și i-a cerut premierului să continue să investească în Apărare:

„Ştiu că sunteţi de acord cu mine că nu trebuie să revenim la vremurile în care Apărarea era considerată de Guvern o cheltuială discreţionară”.

În scrisoarea către premier, el a mai afirmat că „Ministerul Apărării e pe cale să ajungă din nou de clasă mondială, cu oameni de clasă mondială”.

Potrivit unor surse, Ben Wallace și-a dorit să ajungă secretar general al NATO, după plecarea lui Jens Stoltenberg, numai că mandatul acestuia a fost prelungit.

Ben Wallace a demisionat. Ce argumente a prezentat

Wallace și-a motivat decizia de a demisiona prin faptul că funcția l-a solicitat ani în șir, timp în care și-a neglijat familia.

„Această responsabilitate atrage o datorie de a fi disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7. (…)

De când m-am înrolat în Armată, m-am dedicat acestei țări. Această dedicare are, însă, un cost personal pentru mine și familia mea.

După multă reflecție, am decis să cer să mi se permită să mă retrag. Mi-am câștigat mandatul în 2005 și, după atâția ani, cred că e momentul să investesc în acele aspecte ale vieții pe care le-am neglijat și să explorez noi oportunități”, i-a scris Wallace lui Sunak.

Reacția premierului Sunak după demisia lui Wallace

Premierul Rishi Sunak a ținut să-l laude pe Ben Wallace pentru tot ce a făcut în Guvern.

„V-aţi servit ţara în trei din cele mai solicitante posturi din Guvern: ministrul al Apărării, ministru pentru Securitate şi ministru pentru Irlanda de Nord. Vă înţeleg foarte bine dorinţa de a vă retrage după opt ani de îndeplinire a îndatoririlor ministeriale”, i-a transmis Sunak.

Related posts

Exclusiv! Mugur Isarescu are o avere de aproape 1.100.000 de euro

Asaftei Bogdan

Cat castiga presedintii statelor din Uniunea Europeana! Basescu are cel mai mic salariu dintre toti sefii de stat din UE

Asaftei Bogdan

Generalul rus Serghei Surovikin ar fi fost arestat după revolta Wagner. „A ales partea lui Prigojin”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix