21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Ministrul Economiei promite curățenie în sistemul bugetar: Sfârșitul de an vine cu surprize

Ministrul Economiei, Radu Oprea, spune că în sistemul bugetar există foarte multe posturi suspendate de mai mulți ani. În perspectiva sa, acest lucru înseamnă că persoanele nu își mai doresc să lucreze în domeniul respectiv. Oficialul spune că trebuie făcută puțină curățenie, însă este nevoie de voință politică.

Radu Oprea, ministrul Economiei, a spus că în sistemul bugetar, foarte multe posturi sunt suspendate de mai mulți ani, ceea ce înseamnă că acea persoană nu îşi doreşte să lucreze în domeniul respectiv. Oficialul a precizat că sistemul bugetar are nevoie de un pic de curățenie.

„Şi noi avem o responsabilitate faţă de acţionarii noştri şi acţionarii noştri sunt cetăţenii României şi atunci avem o responsabilitate faţă de cetăţenii României, trebuie să pun oameni care să poată să producă performanţă şi cred că am să vă produc o surpriză, la sfârşitul anului, când o să ne uităm împreună pe profitul operaţional al companiilor de stat”, a spus ministrul Economiei la B1 despre măsurile pregătite de Executiv pentru reducerea deficitului bugetar.

Este nevoie de voință politică pentru a se găsi cele mai bune soluții

Ministrul Economiei spune că în sistemul bugetar este mai greu de făcut curățenie comparativ cu sistemul privat, deoarece există persoane care au dat deja examen pentru ocuparea anumitor posturi. Oficialul mai vorbește și despre unirea unor ministere, însă este nevoie de construirea unei organigrame pentru a atinge astfel de obiective mult mai ușor.

„Am această problemă astăzi în minister, trebuie să facem din două ministere un minister. (..) În discuţiile pe care le am cu cei din minister, astăzi, se referă la ceea ce ne dorim la obiective şi cum construim organigrama ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să poată să fie atinse mai uşor. Şi apoi venim şi umplem căsuţele cu oameni. În sistemul bugetar este un pic mai complicat decât în sistemul privat pentru că sunt foarte multe persoane care au dat deja concursuri pe anumite posturi şi trebuie să vezi cum lucrezi. Constat că de foarte multe ori, foarte multe posturi sunt suspendate pe ani lungi, ceea ce înseamnă că acea persoană care a dat un concurs nu îşi doreşte să lucreze în ministerul respectiv, în domeniul respectiv”, a menţionat ministrul.

Radu Oprea spune că în sistemul bugetar este nevoie de curățenie. În opinia sa, persoanele care țin posturile blocate nu își doresc să lucreze în domeniul respectiv.

„Asta este lupta mea, facem organigrama şi apoi ne uităm la oameni”, a mai spus ministrul Economiei.

Related posts

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor. Decizia este definitivă

econtext

Incendiile in Grecia fac prăpăd. Ard case și mașini, iar turiștii sunt cazați în săli de sport

econtext

Ludovic Orban la Chişinău: Ruși nu se vor opri dacă noi nu le arătăm că suntem hotărâți să le opunem rezistență

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix