21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

„Mireasa lui Putin”. Fosta ministră de Externe a Austriei, Karin Kneissl, nu mai vrea să plece din Rusia

Fostul minisru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, susține că Rusia este o „țară cu adevărat liberă” și nu are niciun motiv să o părăsească. Afirmația fostei șefe a diplomației austriece, a intrigat Europa, în condițiile în care Comisia Europeană a sancționat Rusia pentru invazia Ucrainei.

Karin Kneissl s-a mutat în Rusia în vara anului 2023 și susține că este statul „complet liber” pentru locuit, însă, nu doreșe să renunțe la cetățenia austriacă. Fosta ministră de Exerne a Austriei a stârni controverse, încă, 2018, când l-a invitat pe Vladimir Putin la nunta sa. Conform BBC, ea ar repeta acest gest și acum, chiar dacă președintele Rusiei a intrat în dizgrația oficialilor europenei din cauza războiului declanșat în Ucraina.

Karin Kneissl nu vrea să mai plece din Rusia. Legăturile cu Vladimir Putin

Karin Kneissl

Karin Kneissl

Fosta șefă a diplomației austriece a precizat, conform sursei citate, că vrea să stea departe de război și de cercurile politice de rang înalt, însă,

„ M-am mutat în Rusia pentru că este o țară cu adevărat liberă”, a spus fosta şefă a diplomaţiei austriece, la o conferință din cadrul Festivalului Mondial al Tineretului, organizat pe pe teritoriul federal Sirius, la sud de Soci. Ce are una de-a face cu alta? Nu voi intra în toată această acuzație pentru crime de război pentru că avem o mulțime de criminali de război în cercurile politice de rang înalt”, a subliniat Karin Kneissl, conform DW.

Kneissl a declarat că a „căutat un loc în estul Rusiei unde ar vrea să construiască o casă”, unde vrea să locuiască de acum încolo.

Ea a precizat că se simte deja ca acasă în Rusia și s-a integrat total în acest stat.

De ce a fost poreclită Karin Kneissl „mireasa lui Putin”

Karin Kneissl

Karin Kneissl și Vldimir Putin

„Simt căldura umană. Am învățat limba rusă, dar încă nu mă simt complet încrezătoare vorbind în limba rusă”, a adăugat „mireasa” lui Putin.

În septembrie 2023, presa de stat din Rusia relata că fostul ministru de externe al Austriei se mută la Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin, pentru a conduce un centru academic, relatează Reuters.

Karin Kneissl conduce centrul Gorki – Observatorul geopolitic pentru problemele cheie ale Rusiei – de la Universitatea din Sankt Petersburg, a relatat TASS. De altfel, ea este trecută pe site-ul Observatorului Geopolitic pentru Probleme Cheie ale Rusiei ca fiind directorul acestui institut de cercetare din cadrul Universității Sankt Petersburg.

Related posts

Moscova vrea să preia controlul direct asupra Grupului Wagner. Ordinul dat de Moscova tuturor combatanților

econtext

CUM NE MINTE Victor Ponta! IATA cele mai faimoase 20 de minciuni ale premierului Victor Ponta

Asaftei Bogdan

Volodimir Zelenski știe cine l-a omorât pe Prigojin. Acuzație directă a liderului de la Kiev

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix