30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Moartea lui Prigojin! Vladimir Putin va semna ordinul final: Va fi găsit mort într-o…

Evgheni Prigojin are motive să se teamă pentru viața lui după revolta de sâmbătă, 24 iunie. Vladimir Putin nu se va opri până nu îl va elimina pe liderul Wagner, pe care îl consideră un trădător, dezvăluie un înalt consilier ucrainean. Iar un fost comandant al KGB explică de ce Prigojin a devenit o ameninţare mult prea mare pentru Putin.

După tentativa de lovitură de stat de sâmbătă, Vladimir Putin vrea să-l pedepsească aspru pe Evgheni Prigojin.

Marți dimineață, pe 27 iunie, la ora 07:40, un avion de tip business Embraer Legacy 600 cu indicativul „RA-02795”, utilizat de liderul Wagner, a aterizat la baza militară Maciulișci, din sudul Minskului, în Belarus, după ce a decolat din regiunea rusă Rostov, relatează NOEL Reports.

Nu se știe clar dacă Evgheni Prigojin se afla la bord sau nu. Indiferent de acest aspect, Progojin nu va putea scăpa de furia lui Vladimir Putin, spune un fost coleg al liderului de la Kremlin.

Evgheni Prigojin, un fel de Donald Trump al Rusiei

Serghei Jirnov, un fost comandant KGB, a urmat aceeași universitate ca și președintele rus. Potrivit acestuia, Prigojin a câștigat un plus de imagine după oprirea revoltei, ceea ce i-ar permite să îl învingă pe Vladimir Putin dacă ar candida la alegerile prezidențiale. Așadar, liderul de la Kremlin ar avea încă un motiv să îl elimine.

De aceea, Jirnov consideră că Prigojin a ieșit câștigător în această confruntare.

„Putin, ca președinte și ca reprezentant al mașinăriei de stat, a pierdut”, a spus Serghei Jirnov pentru La Vanguardia.

Fostul comandant KGB a adăugat că Evgheni Prigojin ar putea deveni un lider politic populist, un fel de „Donald Trump rus”.

„E o gură spartă care folosește un limbaj foarte înflorit, direct, care explică adevărul. Când Prigojin spune ceva critic despre Rusia, mai tot timpul are dreptate. Nu minte.

Dar ceea ce propune el e aproape întotdeauna greșit. Însă din moment ce spune adevărul, este foarte apreciat de ruși”, a spus acesta.

Vladimir Putin se simte eclipsat de Evgheni Prigojin şi va face totul pentru a-l neutraliza
În urma revoltei grupului de mercenari Wagner, Vladimir Putin a realizat că popularitatea sa este în scădere și că este eclipsat chiar de mâna lui dreaptă.

„Cred că va face totul pentru a-l neutraliza pe Prigojin. Cea mai bună opțiune pentru Putin este să-l elimine fizic, nu să-l aresteze sau să-l trimită undeva departe. Poate fi eliberat din închisoare de mercenarii lui și se poate întoarce din exil cu o putere și ură acumulate, profitând de vulnerabilități și mai mari ale lui Putin și ale generarilor săi.

Pariul meu este că Prigojin va fi găsit mort într-o sinucidere înscenată, cu un pistol și cu un bilețel ridicol în mână”, a spus Anton Gerașcenko, consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne.

Related posts

Război în Ucraina, ziua 712. Ce decizie pregătește UE pentru a ajuta Ucraina

econtext

Vladimir Putin se compară cu Iisus în fața Occidentului „satanic”

econtext

”Pauze” în război vor ajuta Rusia să se reînarmeze şi să ”zdrobească” Ucraina, avertizează Zelenski. ”Occidentul nu trebuie să aibă limite ale livrărilor de armament Ucrainei”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix