10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Mobilizare militară. Mai multe convoaie militare vor trece prin București și alte cinci județe

În cursul zilelor următoare, un număr semnificativ de convoaie militare vor străbate teritoriul Bucureștiului și al a cinci județe din sud-estul României: Galați, Brăila, Vrancea, Ialomița și Ilfov.

Destinația finală a acestor convoaie militare este un poligon militar situat în județul Galați, unde se vor implica într-un amplu exercițiu de antrenament și pregătire militară.

Pentru asta se vor utiliza atât șoselele, cât și căile ferate disponibile în zonă.

Mai multe convoaie militare străbat România

Convoaiele  planifică să transporte forțe militare și echipamente de luptă către Poligonul Smârdan, aflat în județul Galați. Programarea pentru desfășurarea exercițiului militar este stabilită pentru perioada 8-18 octombrie.

După încheierea exercițiului, convoaiele militare se vor întoarce către bazele lor de origine în intervalul 19-21 octombrie. Este de așteptat ca această mișcare militară să fie supravegheată cu atenție pe întreg traseul său.

„Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galați, Instituția Prefectului – Județul Galați vă informează că, în perioada 08 – 18 octombrie 2023, în poligonul Centrului de Instrucție pentru Luptă Smârdan va avea loc exercițiul Justice Sword 23.II.

În acest context, militari și echipamente militare din garnizoanele Focșani, Brăila, Galați și București se deplasează, până pe data de 08 octombrie, spre Centrul de Instruire pentru Luptă Smârdan”, a transmis Prefectura Galați.

Poligon militar.

x

Zgomotele provocate de exercițiu se vor auzi până în Galați

În cadrul exercițiului militar planificat, vor avea loc atât trageri cu muniție de manevră, cât și trageri cu muniție reală.

Conform programului stabilit de autorități, aceste trageri sunt programate să se desfășoare de luni până vineri, zilnic, în intervalul orar 8.00 – miezul nopții. În a doua parte a lunii octombrie, exercițiile vor avea loc între orele 8.00 și 22.00.

Ca parte a măsurilor de siguranță, traficul prin zona poligonului a fost complet interzis pe durata acestor trageri. Potrivit autorităților, zgomotele produse în urma tragerilor de arme ar putea fi auzite până în orașul Galați.

În trecut, aceste zgomote au stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor, deoarece mulți dintre aceștia le-au interpretat greșit ca fiind posibile bombardamente rusești asupra portului ucrainean Reni.

Exercițiul „Justice Sword 23.II” reprezintă o componentă esențială a programului de instruire al Brigăzii 282 Blindate „Unirea Principatelor” pentru anul de pregătire 2023, conform planificărilor realizate în anul 2022.

Related posts

Se strâng semnături pentru declanșarea conflictului de muncă la Metrorex

econtext

Reacția lui Cristian Popescu Piedone pe facebook dupa ce a fost luat în vizor de ANI

econtext

Loc de joacă pentru căței, în Parcul Liniei din Sectorul 6, promisiunea primarului Ciprian Ciucu

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More