16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Mohammad Murad, mesaj pentru guvernanți: Nu mai terorizați oamenii de afaceri

Mohammad Murad, președintele Organizatiei Oamenilor de Afaceri din Alianța pentru Unirea Romanilor, a declarat că statul român s-a angajat într-o campanie de terorizare a oamenilor de afaceri.

Mohammad Murad, un nume celebru printre oamenii de afaceri, condamnă faptul că, deși au trecut mai bine de trei decenii de la prăbușirea Cortinei de Fier, România încă eșuează la capitolul capitalism. Milionarul reclamă faptul că statul român ”sugrumă” antreprenorii români pentru a face loc multinaționalelor.

Mohamad Murad: „Capitalismul în România întârzie să ajungă”

Mohammad Murad, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din Alianța pentru Unirea Românilor, a declarat că statul român s-a angajat într-o campanie de terorizare a oamenilor de afaceri, marcată prin spectacolul cătușelor la care se adaugă nenumărate presiuni exercitate de instituțiile de control.

În aceste condiții, Mohammad Murad a sublinat faptul că partidul AUR va sprijini antreprenorii autohtoni împotriva abuzurilor exercitate de stat.

„Vreau sa fac tot ce e posibil sa fiu alaturi de firmele autohtone din Romania, pentru ca, din pacate, capitalismul in Romania intarzie sa ajunga. Voi sunteti baza! Voi sunteti cei care platiti salariile! Voi sunteti cei care ati asumat sa creati o mica afacere, iar statul, din pacate, a intarziat sa ii sustina pe cei care au initiativa. AUR vine cu o alta abordare! Cuvantul magic al AUR privind mediul de afaceri este ‘solutie’. Gata cu vorbele; trecem la fapte! Imi asum acest lucru: ca AUR va fi primul partid politic care va veni cu o solutie pentru mediul de afaceri autohton. (…)”, a declarat Murad.

„Statul nu respectă drepturile cetățeanului”

În cadrul interviului, omul de afaceri a acuzat statul că nu respectă dreturile cetățeanului român. Deși, la nivel declarativ „suntem cetățeni europeni și avem drepturi”.

„Institutiile consideră că românul trebuie să fie sărac, că n-are voie să fie om de afaceri. Nu mai trebuie să ne fie frică sa spunem ce ne doare. Declarativ, suntem cetățeni europeni și avem drepturi. Dar când omul de afaceri e luat de acasă cu cătuse, unde sunt drepturile? Mediul de afaceri românesc trebuie pus pe butuci pentru a favoriza multinaționalele”, a adăugat Mohammad Murad.

Problemele ridicate Mohammad Murad

Nu doar Mohammad Murad a deplâns acțiunile abuzive ale statului. Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, a precizat în cadrul aceleaiași conferințe că „sectorul construcțiilor este cel mai afectat. Bugetul pentru anul viitor a fost construit pe o bază nesustenabilă, pe care guvernanții și le-au asumat dar nu le pot onoara.

Birocroația împovărătoare din sectorul construcțiilor publice vor pune piatra de temelie asupra industriei. Oamenii de afaceri mai susțin că relația dintre mediul de afaceri și stat nu este una bazată pe parteneriat.

„De exemplu, statului, dacă nu plătește o datorie către antreprenor (TVA, orice drept financiar), nu i se întamplă nimic – statul nu e penalizat niciodată, orice ar face sau n-ar face in raport cu antreprenorul. În schimb, daca antreprenorii nu plătesc impozitele, atunci sunt penali, amendati, sanctionati, penalizati, chiar bagati la puscarie”, potrivit portalului de business luba.ro.

Pe lângă problemele ridicate de Mohammad Murad, antreprenorii prezenți la conferință au identificat și alte carențe ale statului român:

– necesitatea schimbarii legislatiei achizitiilor publice;
– lipsa de specialisti autorizati sau atestati,
– lipsa unor produse de creditare favorabile antreprenorilor din
domeniu,
– problemele care apar in accesarea functiei de finantare de la banci,
– situatia salariilor mici ale muncitorilor din constructii.

Mohammad Murad este fondatorul şi preşedinte al grupului Phoenicia Hotels. Totodată, este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România şi unul dintre cei mai mari investitori în acest sector economic. Omul de afaceri a investit peste 200 de milioane de euro în România.

Related posts

Început de an tumultuos pentru Cabral! A băgat la greu, nu glumă!

Vlad-Tătaru Andreea

Parcul Plumbuita din București urmează să fie reamenajat și modernizat

econtext

Bucureștenii sunt invitați la film în cadrul evenimentului „Cinema sub Stele” de pe lacul din Parcul Drumul Taberei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix