23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Moscova, atacată cu drone! Este alertă maximă în capitala Rusiei

Rațiuni de siguranță a pasagerilor și a aeronavelor par să fie cauzele pentru care Aeroportul Vnukovo din Moscova a suspendat, duminică, toate zborurile. Primarul Moscovei a anunțat că o dronă ostilă a fost distrusă duminică de apărarea antiaeriană în timp ce se apropia de Moscova.

Toate zborurile care erau programate duminică pe Aeroportul Vnukovo din Moscova au fost suspendate, oficialii ruși invocând raţiuni în afara controlului pe care nu le-au detaliat, a relatat TASS, citată de Reuters.

Nu este prima dată Aeroportul Vnukovo își suspendă activitatea, acest lucru întâmplându-se și atunci când capitala Rusiei a fost atacată cu drone săptămâna trecută, aminteşte Reuters.

A fost distrusă „o dronă ostilă”

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că o dronă ostilă a fost distrusă duminică de apărarea antiaeriană în timp ce se apropia de Moscova.

Sobianin a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că drona s-a apropiat de Moscova în jurul orei locale 11:00 (08:00 GMT).

„Astăzi, la orele 11:00, o dronă a încercat să ajungă la Moscova. A fost distrusă în timp ce se apropia, de către forţele de apărare antiaeriană”, a anunţat Sobianin.

Săptămâna trecută, Rusia a acuzat Ucraina de două atacuri cu dronă asupra capitalei.

Atacurile cu drone efectuate de ucraineni în zona Crimeei sunt considerate „legitime”

Toate atacurile cu drone puse la cale de Ucraina în ultimele zile în zona Peninsulei Crimeea sunt perfect justificate. Şeful SBU a explicat şi de ce Kievul adoptă această poziţie, respingând astfel acuzaţiile de terorism venite de la Moscova.

După ce Rusia a acuzat Ucraina că pune la cale atacuri „teroriste”, Kievul a explicat că totul este perfect justificat.

Mai exact, sâmbătă, 5 august, Serviciul Secret al Ucrainei (SBU) a transmis că atacurile recente cu drone asupra navelor ruseşti din Marea Neagră sunt „legitime”. SBU şi-a justificat poziţia prin faptul că navele se aflau în „apele ucrainene”, notează agenţia EFE.

„Sunt acţiuni absolut logice şi eficiente”, afirmă Vasil Maliuk, directorul SBU, într-un mesaj postat pe contul său de Telegram, în contextul atacurilor succesive cu drone efectuate de ucraineni în peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Toate aceste lovituri au loc în „apele teritoriale ale Ucrainei şi, prin urmare, sunt absolut legitime”, a adăugat Maliuk, în timp ce partea rusă a condamnat aceste atacuri pe care le-a calificat drept „teroriste”.

Reamintim că vineri, 4 august, a avut loc un atac cu drone asupra peninsulei Crimeea şi a portului rus Novorosisk, unul dintre cele mai mari de la Marea Neagră şi un terminal important pentru exporturile de petrol şi produse petroliere.

Related posts

Armata Ucrainei a lansat atacuri asupra forțelor rusești din Zaporojie cu tancuri, drone și artilerie

econtext

Unde ne depunem banii? Ce dobanzi ofera bancile din statele europene pentru depozitele la termen. TOP european!

Asaftei Bogdan

CRIZA A SCOS BUCURESTIUL de pe harta rezidentiala a Romaniei. VEZI in ce judete prefera romanii sa locuiasca

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix