16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Moscova susţine că a doborât 25 de drone ucraine care intenţionau să atace Crimeea

Forţele antiaeriene ruse au doborât 25 de drone ucrainene care încercau să atace ţinte din peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, a transmis duminică Ministerul rus al Apărării.

„O încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu 25 de drone cu aripă fixă împotriva unor ţinte de pe teritoriul peninsulei Crimeea a fost zădărnicită în această noapte”, se arată într-un comunicat citat de EFE.

Armata a declarat că 16 drone au fost distruse de focul artileriei antiaeriene, iar celelalte nouă au căzut în urma deturnării lor cu mijloace de război electronic.

„Atacul terorist dejucat nu a provocat victime sau distrugeri”, a precizat Ministerul Apărării.

Anterior, autorităţile ruse au raportat un atac ucrainean cu drone asupra a două clădiri din Moscova.

„Dronele ucrainene ne-au atacat noaptea trecută. Faţadele a două turnuri de birouri din oraş au fost uşor avariate. Nu există morţi sau răniţi”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe contul său de Telegram.

Clădirile afectate sunt două turnuri ale complexului de zgârie-nori ai centrului financiar şi de afaceri cunoscut sub numele de City din Moscova.

Autorităţile au ordonat preventiv închiderea aeroportului Vnukovo din Moscova şi devierea zborurilor către aeroporturile Domodedovo şi Şeremetievo, tot din capitală.

Drone ucrainene deasupra Moscovei

O tentativă a trei drone ucrainene de a ataca obiective din Moscova a fost zădărnicită, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax şi TASS. Totuşi, o clădire de birouri din Moscova a fost avariată, potrivit primarului capitalei ruse, iar aeroportul Vnukovo a fost închis temporar ca măsură de precauţie, informează News.ro.

„O dronă ucraineană a fost distrusă în aer de sistemele de apărare aeriană deasupra districtului Odinţovo din regiunea Moscovei”, a anunţat ministerul pe canalul de Telegram. „Alte două drone au fost anihilate prin bruiaj electronic şi, după ce au pierdut controlul, s-au prăbuşit pe teritoriul unui complex de clădiri nerezidenţiale din oraşul Moscova”, a precizat Ministerul Apărării.

Aeroportul din Moscova a fost închis

Ca urmare a situaţiei apărute, aeroportul Vnukovo din Moscova a fost închis, zborurile fiind interzise în zona aeriană a Moscovei şi a regiunii Moscovei, dar ulterior traficul a fost reluat.

Potrivit TASS, în urma atacului cu drone, o persoană ar fi fost rănită, iar traficul pe bulevardul Testovskaia în apropierea centrului de afaceri al Moscovei a fost blocat, a anunţat Departamentul de Transport al capitalei.

Atacurile cu drone, pe care Rusia le atribuie Ucrainei, s-au intensificat luna aceasta. La 4 iulie, patru drone au fost doborâte în regiunea Moscovei. A urmat apoi un nou atac, la 24 iulie, când dronele au lovit două clădiri nerezidenţiale din capitală. La 28 iulie, forţele Ministerului Apărării au doborât o dronă deasupra Moscovei. În toate aceste atacuri nu au existat morţi sau pagube majore, dar au sporit sentimentul de insecuritate.

Related posts

Protest în Piața Victoriei al cadrelor militare și polițiștilor!

Cazaban Emilia

Dezvăluiri despre „Lavender“, sistemul de inteligență artificială pe care Israelul l-a folosit împotriva Hamas: „E fără precedent“

econtext

SUA dau Ucrainei o armă secretă pe care nu o au nici miliarii americani. Lovește rușii de la 150 km

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix