19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Moscova, ținta unui atac cu drone. Ministerul Apărării de la Kremlin a intrat în alertă

Ucraina a efectuat un atac cu dronă care nu a provocat pagube sau victime, a declarat primarul din Moscova, Serghei Sobianin, vineri dimineaţă, fără a preciza locul exact.

„În cursul nopţii, a avut loc o tentativă de atac cu dronă a inamicului, drona a fost doborâtă de forţele Ministerului Apărării„, a scris Serghei Sobianin pe Telegram. Nu există „nici pagube, nici victime”, a adăugat el.

Edilul capitalei Rusiei nu a oferit mai multe informaţii despre acest atac.

Capitala RusieiMoscova şi regiunea sa, situate la peste 500 de kilometri de frontiera cu Ucraina, au fost deja vizate de atacuri cu drone, dintre care unul care a lovit Kremlinul în mai.

Luni, Kievul a revendicat responsabilitatea pentru un atac nocturn cu drone care au lovit Moscova. Un „act terorist”, potrivit armatei ruse, care a afirmat că două dispozitive ucrainene au fost neutralizate şi s-au prăbuşit fără a provoca victime. Unul dintre aparate a căzut pe o arteră importantă a capitalei, Komsomolskii Prospekt, în apropierea Ministerului rus al Apărării.

Moscova, vizată de un atac cu drone

Pe 4 iulie, cinci drone au fost doborâte deasupra regiunii Moscovei, potrivit Rusiei, un atac care a perturbat funcţionarea aeroportului Vnukovo, unul dintre cele trei mari aeroporturi internaţionale ale capitalei, conform Agerpres.

Altfel, NATO a decis să intensifice supravegherea și misiunile de cercetare în regiunea Mării Negre, inclusiv prin suplimentarea de avioane de patrulare maritimă și drone.

Decizia a fost luată la reuniunea Consiliul NATO-Ucraina, care a avut loc la 26 iulie, la care s-a discutat despre retragerea Rusiei din „acordul cerealelor” și atacurile asupra regiunilor de sud ale Ucrainei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat întâlnirea la solicitarea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Potrivit declaraţiei adoptate în urma întâlnirii, publicată pe site-ul NATO, membrii Alianţei au condamnat decizia Rusiei de a se retrage din „acordul cerealelor” și încercările sale deliberate de a opri exporturile agricole ale Ucrainei, de care depind sute de milioane de oameni din întreaga lume.

„Aliații au condamnat, de asemenea, loviturile recente cu rachete ale Rusiei împotriva Odessei, Nikolaev și a altor orașe portuare, inclusiv atacul cinic cu drone a Moscovei asupra unui grânar ucrainean din orașul-port dunărean Reni, foarte aproape de granița cu România”, se arată în comunicat.

Related posts

Recesiunea a rupt peste 30% din salariul profesorilor si al doctorilor. Harta salariului mediu in recesiune!

Asaftei Bogdan

Revoltă în Daghestan. Vladimir Putin, ședință de urgență la Kremlin

econtext

Conflictul Iran-Israel. Cât de probabil e un nou război mondial. Expert român: „Important de înțeles asta”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix