23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Moscova „tremură”. Ucraina pregătește „urgia cerului” cu avioane F-16, HIMARS și rachete ATACMS

Moscova „tremură”. Ucraina pregătește „urgia cerului” cu avioane F-16, HIMARS și rachete ATACMS. Deblocarea ajutorului american ar putea fi „pumnul de fier” care ar stopa avansul Rusiei și ar da o lovitură devastatoare „Podului lui Putin”.

Camera Reprezentanților a aprobat la 20 aprilie cel mai recent proiect de lege de finanțare pentru Ucraina, care include asistență în valoare de peste 60 de miliarde de dolari și un proiect separat pentru confiscarea activelor înghețate ale băncii centrale rusești în beneficiul reconstrucției în această țară aflată în război.

Moscova „tremură”. Ucraina pregătește „urgia cerului” cu avioane F-16, HIMARS și rachete ATACMS
Kievul va primi un pachet consistent de sisteme de rachete tactice cu rază lungă de acțiune, ghidate cu precizie, ale armatei (ATACMS) și rachete pentru sisteme HIMARS în cel mai recent proiect de lege de finanțare al SUA care avansează prin legislativul bicameral de la Washington.

Aceste proiectile au o rază maximă de acțiune de 300 de kilometri și ar putea atinge ținte precum podul construit ilegal care leagă Rusia continentală de peninsula ocupată Crimeea.

Petro Chernik, colonel al armatei ucrainene și analist militar a declarat că rachetele ATACMS, împreună cu temutele sisteme de rachete HIMARS și cu avioanele F-16 care ar urma să înceapă operațiunile pe front în următoarele săptămâni ar putea fi decisive și ar întoarce soarta războiului din Ucraina, care se îndrepta ușor, dar sigur spre o înfrângere a Kievului care ar fi emanat temeri serioase la adresa Occidentului.

„Aceasta este o armă foarte serioasă. În depozite există aproximativ 2.000 de rachete ATACMS cu diferite modificări. Ucrainenii, în calitate de operatori ai unităților M142 HIMARS și M270, sunt a doua țară din lume. Avem arme pentru a lansa aceste rachete. Trebuie să existe sute de astfel de rachete”, a declarat colonelul ucrainean.

De asemenea, forțele ucrainene au în vizor una dintre cele mai importante ținte și anume „Podul lui Putin” (Podul Kerci n.red.).

Moscova

„La începutul verii, ar trebui să apară avioanele de luptă F-16. Sper că în acest pachet american vor fi multe muniții pentru F-16. În primul rând, rachete cu rază lungă de acțiune și bombe grele. Apoi, avem un optimism reținut pentru a merge, relativ vorbind, în estuarul Milk. Adică, pentru a prăbuși capul de pod Kerci”, a spus Petro Chernik.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut să-i mulțumească președintelui american Joe Biden pentru acordarea unui ajutor de peste 60 de miliarde de dolari Ucrainei.

„Vă mulțumesc din nou pentru acest lucru. Poporul ucrainean se baza pe această decizie. Ne bucurăm că Statele Unite rămân alături de Ucraina, că rămâneți principalul nostru aliat puternic”, a declarat Volodimir Zelenski. „Avem absolută nevoie de apărare aeriană”.

De partea sa, Biden a scris pe Twitter că „este pregătit să ofere rapid o nouă asistență de securitate pentru a răspunde nevoilor Ucrainei pe câmpul de luptă”.

El a adăugat spunând că „îndemn Senatul să trimită pachetul de securitate națională pe biroul meu, astfel încât… să îl pot semna”.

Secretarul general al NATO, Jans Stoltenberg a declarat:”Este în interesul de securitate al Statelor Unite ca Ucraina să învingă” în războiul ruso-ucrainean. Sprijinul militar pentru Ucraina nu este vorba de caritate, ci de o investiție în propria noastră securitate”.

Related posts

Cutremur la Moscova! Anunț de ultimă oră despre Vladimir Putin

econtext

Germania ia în calcul să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. Condiția pusă pentru protejarea teritoriului rus

econtext

Rebeliunea Wagner. Serviciile secrete britanice: Mercenarii se află în drum către Moscova

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix