10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

NATO își întărește prezența militară în România, după atacurile Rusiei de la graniță. Germania va trimite avioane de luptă

Germania va trimite patru avioane de luptă Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea de poliţie aeriană a NATO de la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters.

Misiunea intervine la câteva săptămâni de când Rusia a atacat sistematic porturile ucrainene de pe Dunăre, scrie News.ro.

Primii dintre cei până la 80 de soldaţi germani din NATO care vor fi găzduiţi la o bază militară de lângă Constanţa vor pleca spre România în cursul zilei de joi, a transmis sursa pentru Reuters,

Atacurile ruseşti, care au loc la doar câteva sute de metri de graniţa cu România, şi resturile de drone găsite în țara noastră au crescut riscurile de securitate pentru alianţa militară ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă.

În septembrie, şeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept „destabilizatoare” loviturile ruseşti din apropierea graniţei cu România, chiar dacă nu există indicii că Rusia ar fi avut intenţia să lovească un membru NATO.

Forţele aeriene germane au sprijinit şi în trecut misiunea de poliţie aeriană a NATO în România.

Alianţa Nord-Atlantică şi-a consolidat prezenţa militară de-a lungul flancului estic după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Related posts

Putin, dezamăgit că Transnistria nu a cerut explicit anexarea. Rusia dă vina pe România

econtext

Tancuri Abrams de 2.500.000.000$ au ajuns în România în mare secret. Unde au fost văzute?

econtext

AUR și George Simion se confruntă cu un scandal chiar în interiorul partidului. Poliția face anchetă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More