16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Nava de zeci de milioane $ a Rusiei din Marea Baltică, incendiată de „spionii” Ucrainei

Nava de zeci de milioane $ a Rusiei din Marea Baltică ar fi fost incendiată de „spionii” Ucrainei, spune Kievul. Uvcraina a curățat Marea neagră de nave rusești și acum se îndreapată să facă același lucru în Marea Baltică.

O navă rusească a fost incendiată, în unrmă cu două zile, în Marea Baltică iar azi ies la iveală noi detalii. Se pare că este o operațiune de succes a Departamentului de Informații al Ucrainei. Acesta a publicat și câteva imagini pe care le vedeți mai jos.

Nava de zeci de milioane $ a Rusiei din Marea Baltică, incendiată de „spionii” Ucrainei

Infiltrați ucraineni au intrat în regiunea Kaliningrad din Rusia și au incendiat portavionul rusesc de rachete „Serpukhov”

Ucrainenii au început să rămână fără ținte în Marea Neagră, așa că acum se îndreaptă spre Marea Baltică.

În cursul zilei de azi au mia apărut unele informații în presa militară ucraineneană. Un incendiu a izbucnit pe nava rusească de rachete mici Serpukhov. A fost o operațiune a Serviciului de informații al apărării din Ucraina. Acest lucru a fost raportat de o sursă din cadrul serviciilor speciale ucrainene.

Se menționează că incendiul de pe nava de război a fost provocat de o operațiune de succes a Serviciului de informații al apărării din Ucraina. Detaliile și consecințele acesteia sunt necunoscute în prezent, scrie presa ucraineană.

Serviciul de informații al Apărării din Ucraina a confirmat oficial informația despre incendiul de pe nava Serpukhov. Aceștia au declarat că incendiul din interiorul navei a distrus complet echipamentele de comunicații și de automatizare. Va fi nevoie de mult timp pentru a restabili capacitatea de luptă a navei, au concluzionat serviciile de informații.

Postul de presă RBC Ucraina, citându-și propriile surse, a scris că nava era staționată la baza navală Baltiysk din regiunea Kaliningrad din Rusia. Potrivit sursei, nava a fost grav avariată în urma incendiului.

„Serpukhov este o navă mică de rachete din proiectul Buyan-M. Este a cincea navă din această serie. Construcția a început în 2013, iar nava a fost lansată în 2015. Serpukhov este capabil să transporte o varietate de arme, inclusiv rachete de croazieră Kalibr sau rachete supersonice anti-navă Oniks.

Nava a fost denumită după orașul Serpukhov și a fost lansată la 3 aprilie 2015.

Deplasare – 949 de tone, lungime – 74,1 m, lățime – 11 m, înălțime – 6,57 m, pescaj – 2,6 m. Echipaj – 32 de persoane. Viteza maximă – 25 de noduri. Distanța – 2500 mile (la o viteză de 12 noduri). Autonomie – cel puțin 10 zile.

Potrivit surselor deschise, nava este echipată cu un sistem de lansare verticală (VLS) 3S14 pentru 8 rachete de croazieră Onyx, cu planuri pentru rachetele 3M22 Zircon dar și Kalibr, permițând lovituri cu aceste rachete la ținte terestre de până la 1500 km (cu focoase non-nucleare) sau, potrivit altor date, până la 2000 km.

Related posts

Câți deținuți au ieșit din pușcăriile rusești și au intrat în Grupul Wagner. Mulți au pierit pe frontul din Ucraina

econtext

Contraofensiva Ucrainei, aproape de final. Gen. Mark Milley: Mai au 30-45 de zile la dispoziţie

econtext

UE, fond de miliarde de euro pentru Ucraina. Și SUA au deblocat ajutorul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix