-0.5 C
București
7 februarie 2023
econtext.ro
ACTUAL BANII NOȘTRI

Ne pasă de energie? Românii au consumat cu 28% mai puțin decât în 2022!

Iarna blândă de până acum, dar mai ales eforturile făcute în scopul eficientizării consumului de energie au dus la continuarea tendinţei de scădere a cererii de electricitate şi anul acesta, informează Ziarul Financiar.

Începutul lui 2023 a venit cu o accentuare a scăderii consumului de energie, în prima săptămână a anului cererea fiind în medie cu 20% mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, arată calculele ZF făcute pe baza datelor Transelectrica. Minimul a fost atins chiar sâmbăta trecută, când cererea de energie a fost cu 28% mai mică faţă de cea din ziua similară a anului trecut. Sunt mai mulţi factori care stau la baza acestei evoluţii. În primul rând, scumpirea dramatică a energiei a dus la măsuri stricte de reducere a consumului, în cazul unor industrii secţii întregi de activitate fiind închise. Datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în dome­niul Energiei (ANRE) arată că în primele nouă luni ale anului trecut, la nivel naţional cererea de energie a fost cu 6% mai mică faţă de 2021, fiind înregistrate scăderi ale consumului atât pe segmentul casnic, cât şi industrial.

Astfel, populaţia a consumat cu 5% mai puţină energie, iar industria cu 6%. Totodată, iarna acestui an, cel puţin până acum, a fost neobişnuit de caldă, astfel că şi consumul de energie a avut un motiv în plus de a rămâne la un nivel scăzut.

Related posts

Andi Moisescu a făcut topul femeilor din România! N-o să-ți vină să crezi ce nume surprinzătoare apar, dar și ce vedete lipsesc!

Nemeșan Iulian

LUCRUL NEȘTIUT DESPRE CORONAVIRUS: aparatul respirator, cel mai afectat de îmbolnăviri! PROCENT INCREDIBIL

Cazaban Emilia

Dan Negru, uluit de doi dintre concurenții de la Jocul Cuvintelor! Și-a luat țeapă!

Popescu Dan Cristian

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More