28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Nicuşor Dan susţine că s-a întâlnit o singură dată cu Coldea: „La Ambasada Franţei, eu intram şi el ieşea, sau invers, şi ne-am zis bună ziua, asta a fost tot”

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat, întrebat dacă a avut vreodată vreo discuţie faţă în faţă cu fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, că o singură dată s-au întâlnit la un eveniment care a avut loc la ambasada Franţei şi s-au salutat şi atât.

Nicuşor Dan: Am mai răspund la întrebarea acesta. O singură dată ne-am întâlnit la ambasada Franţei. Adică n-am avut o discuţie planificată undeva. Ne-am întâlnit la ambasada Franţei. Era recepţia de Ziua Franţei, cred. În orice caz erau 1.000 de persoane în jurul nostru.

Eu ieşeam, el intra sau invers şi am zis „bună ziua”, „bună ziua” şi asta a fost tot”, a explicat Nicuşor Dan, întrebat dacă a avut vreodată o discuţie faţă în faţă cu Florian Coldea, luni la Antena 3.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că nu a avut niciun angajament de colaborare cu Securitatea, iar Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a emis două adeverinţe în acest sens.

El susţine că documentul care a apărut în spaţiul public şi din care ar reieşi că a furnizat note informative Securităţii prezintă „mai multe neconformităţi faptice”.

„Faţă de documentul ‘Raport privind încadrarea informativă a cetăţenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaţionale de Matematică’ care a început să circule în presă fac următoarele precizări: am plecat din România de trei ori înainte de 1989 – la Balcaniada de Matematică din 1987 (Grecia) şi la Olimpiadele Internaţionale de Matematică din 1987 (Cuba) şi 1988 (Australia); în relaţia cu autorităţile statului de atunci am avut doar acele interacţiuni obligatorii conform legislaţiei din acei ani pentru toţi românii care călătoreau în străinătate; nu am avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea, de altfel CNSAS a emis două adeverinţe în acest sens, în 2012 şi 2017; documentul prezintă mai multe neconformităţi faptice”, se precizează într-un comunicat transmis de Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, o adeverinţă din data de 29 noiembrie 2012 emisă de CNSAS atestă că a fost verificat din oficiu la momentul respectiv în calitate de candidat la Primăria Capitalei. „Nu există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, în sensul legii, cu privire la domnul Dan Nicuşor Daniel, fiul lui Grigore şi Elena, născut la data de 20.12.1969 în Făgăraş, judeţul Braşov”, se arată în document.

Related posts

Marcel Ciolacu anunţă actualizarea redevenţelor cu rata inflaţiei şi 200.000 de concedieri. Măsuri dure pentru reducerea deficitului

econtext

Parcul Tudor Arghezi a fost deschis publicului, ieri, 21 septembrie 2023

econtext

Parcul Plumbuita din București urmează să fie reamenajat și modernizat

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix