33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Noi explozii şi atacuri cu drone în Rusia. Zborurile de pe un aeroport de lângă Moscova, afectate

Explozie în Rusia! Locuitorii din Moscova s-au confruntat cu o nouă explozie, în noaptea de miercuri spre joi. Aeroportul din apropiere a fost afectat.

Explozie în Rusia! Alertă lângă aeroportul Domodedovo de lângă Moscova. Serviciul de urgență al Rusiei a anunțat joi dimineață că un atelier de reparații auto a luat foc în Domodedovo, în afara Moscovei, în apropiere de unul dintre cele mai importante aeroporturi rusești, a relatat agenția de presă RIA.

„Dimensiunea incendiului este de 1.000 de metri pătrați”, a citat RIA.

Două explozii au fost auzite înainte de incendiu, potrivit postărilor de pe rețelele de socializare rusești.

Locuitorii din zonă au spus că s-au auzit sunete care semănau cu cele de funcționare ale sistemelor de apărare aeriană, se arată pe canalele rusești de Telegram, însă aceste informații nu au fost confirmate în mod oficial.

Potrivit presei ruse, Direcția principală a Ministerului Situațiilor de Urgență a primit o alertă cu privire la incendiu la ora 01:15, ora Moscovei.

„La ora 01:15, ora Moscovei, Direcția principală a Ministerului Situațiilor de Urgență a primit un mesaj despre un incendiu la adresa: orașul Domodedovo, satul Konstantinovo, autostrada de ocolire, vl. 1, p. 1. În prezent, suprafața incendiului este de o mie de metri pătrați”, spune presa din Rusia.

La 10 kilometri de locul unde s-a produs explozia se află aeroportul Domodedovo. Chiar dacă acesta nu a fost afectat în mod direct, mai multe zboruri au avut întârzieri.

Rusia a doborât peste 10 drone

Ministerul rus al Apărării a publicat pe un canal de Telegram o declarație cu privire la mai multe drone doborâte recent. Autoritățile ruse spun că au doborât peste 11 drone ucrainene aproape de Crimeea și două drone aproape de Moscova.

„Două UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot) care zburau în direcția orașului Moscova au fost distruse”, arată Ministerul Apărării de la Moscova.

În apropiere de Sevastopol, pe țărmul Crimeii, două drone ucrainene au fost doborâte, în timp ce „alte nouă au fost reduse la tăcere de războiul electronic și au plonjat în Marea Neagră”.

Nu s-au înregistrat răniți sau pagube materiale în niciuna dintre locațiile afectate, potrivit ministerului.

„Noaptea, în jurul orei patru dimineața, apărarea aeriană a doborât două drone de atac care zburau spre oraș. Unul în regiunea Kaluga, iar celălalt în zona inelului central de centură”, spune primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Moscova, vizată de mai multe drone

Capitala rusă ar fi fost ținta unor drone ucrainene la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august, care de două ori în trei zile au afectat fațadele clădirilor din sectorul principal al zgârie-norilor din oraș.

Dronele care au lovit Moscova nu au provocat prea multe pagube, însă atacurile rusești asupra Ucrainei, da.

Un depozit de arme a fost distrus într-un atac cu drone asupra Crimeei de către Ucraina în iulie, iar podul din strâmtoarea Kerch, care leagă peninsula de partea continentală a Rusiei, a fost, de asemenea, avariat.

Related posts

Avioanele F-16 americane, ascunse de Ucraina în buncăre de furia lui Putin. Atacă și din Europa

econtext

Rușii au capturat un blindat CV90 suedez, descris de armata ucraineană drept unul dintre cele mai moderne din lume

econtext

Alina Kabaeva, amanta lui Putin, a recunoscut: Îl iubesc atât de mult

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix