30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Noi probleme pentru Guvern. Grevă și în Sănătate! Sindicaliștii vor noi măriri de salarii

Și sindicaliştii din sănătate au anunțat că vor face grevă în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială. Aceștia cer salarii mai mari, dar și mai multe locuri de muncă în sistemul sanitar public.

Sindicaliştii din sănătate vor declanşa astăzi o grevă japoneză în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, fără întreruperea activităţii, a anunţat Federaţia Sanitas. Angajații vor purta banderole sau ecusoane cu însemnele „SANITAS”.

Sindicaliștii Sanitas au anunțat că, în cazul eşuării negocierilor, Consiliul Naţional al Federaţiei va decide prelungirea grevei. Angajații din sănătate cer: deblocarea posturilor în sistemul sanitar public; punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate; acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaţilor; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual.

Cerinețele sindicaliștilor din sănătate

Ei doresc și reluarea discuţiilor asupra proiectului de Lege a salarizării, „acesta asigurând: predictibilitatea creşterii veniturilor fiecărui salariat din sistem, o ierarhie corectă şi echitabilă a salariaţilor din sistem”.

Sindicatele mai vor finanţarea corectă şi suficientă a instituţiilor din sănătate, reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar Sănătate, finanţarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanţă pentru acest domeniu, garantarea menţinerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unităţile medicale din reţeaua CFR. Alte solicitări sunt deblocarea posturilor în sistemul de asistenţă socială şi punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din acest sistem.

Ar putea intra și în grevă de avertisment

Sindicaliștii din sănătate au anunțat ,pe Facebook, că greva va începe astăzi, 7 iunie. Pe 15 ani, ei vor declanșa greva de avertisment, cu întreruperea activității pentru un anumit număr de ore.

„Asteptăm să se materializeze, pentru că în momentul în care ni s-a promis un lucru, noi am rămas doar pe zona greva japoneză, și dacă în aceste două săptămâni când ni s-au promis că se vor rezolva aceste probleme, cu modificarea sporurilor la salariul actual, cu întregirea tuturor grilelor de salarizare la nivelul lunii decembrie 2022, cum ar fi trebuit să se întâmple. Colegii mei se vor întâlni într-un Consiliu Național, și vom vedea ce vom face mai departe, mergem cu grevă de avertisment, de două ore, și apoi vorbim de greva generală, precedată în prealabil de un miting, așa cum s-a întâmplat și cu profesorii”, a spus Răzvan Gae, vicepreședinte SANITAS.

Related posts

Cod galben de furtuni violente, vijelii și grindină în 26 de județe din țară, inclusiv în Capitală

econtext

Popa a uitat de cele sfinte și s-a destrăbălat cu lăutarii de față cu toată lumea! ”Pentru popa, pentru popa, pentru popa”

Avramescu Radu

Primăria Capitalei a început miercuri, 12 iulie 2023, cel de-al șaptelea tratament împotriva țânțarilor

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix