17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Nu a murit Evgheni Prigojin?! S-a aflat adevărul despre conducătorul grupului Wagner

Evgheni Prigojin, liderul Wagner, este considerat decedat după ce avionul în care se afla s-a prăbușit în cursul acestei săptămâni. Totuși, există voci care se îndoiesc de decesul fostului bucătar al lui Putin.

Decesul lui Evgheni Prigojin, în atenția tuturor

Evgheni Prigojin ar fi decedat în cursul acestei săptămâni, după ce avionul în care se afla s-a prăbușit. Decesul său a fost confirmat, însă un astfel de scenariu s-a mai întâmplat și în 2019.

La acel moment, o publicație rusă a scris că liderul Wagner a decedat după ce avionul său s-a prăbușit în Republica Democrată Congo.

La două zile de la redactarea acestui articol, Evgheni Prigojin și-a făcut apariția, scria presa rusă. El povestea atunci că a fost ocupat și că informațiile din presă l-au surprins.

Decesul a fost confirmat imediat

Cazul din 2019 este asemănător cu cel de acum. Deși există elemente comune, acum confirmările referitoare la decesul său au venit imediat.

Un canal de Telegram care are relații strânse cu Wagner a confirmat că Evgheni Prigojin a decedat. Anterior, Agenția de aviație civilă a Moscovei a confirmat că fostul bucătar al lui Putin era la bordul aeronavei.

Mai mult, trupul acestuia a fost identificat într-o morgă.

Evgheni Prigojin

Alexander Lukashenko l-a avertizat să fie atent

Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că l-a avertizat pe Evgheni Prigojin să „fie atent” la amenințările la adresa vieții sale atunci când șeful mercenarilor Wagner a mărșăluit spre Moscova în iunie, înainte de prăbușirea avionului în care se crede că a murit.

În timpul revoltei care a contestat regimul lui Vladimir Putin în Rusia, Lukașenko a declarat că l-a avertizat pe Prigojin că va „muri” dacă va continua să mărșăluiască spre Moscova, la care, potrivit acestuia, Prigojin ar fi răspuns: „La naiba cu asta – voi muri”.

El a adăugat că, atunci când liderul Wagner și mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, care era și el trecut ca pasager pe Embraer Legacy 600 care s-a prăbușit, au venit să-l vadă, i-a avertizat pe amândoi: „Băieți – aveți grijă”.

Kremlinul neagă rolul în accidentul aviatic

Kremlinul a respins vineri acuzațiile potrivit cărora s-ar afla în spatele prăbușirii avionului care se presupune că l-a ucis pe liderul mercenarilor.

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a declarat reporterilor în timpul unei conferințe telefonice:

„În momentul de față, desigur, există o mulțime de speculații în jurul acestui accident de avion și a morții tragice a pasagerilor avionului, inclusiv a lui Evgheni Prigojin.”

„Bineînțeles, în Occident aceste speculații sunt lansate sub un anumit unghi și totul este o minciună completă.”

Related posts

Cutremur de 6,3 grade! Țara este în doliu. Sunt zeci de morți

econtext

Ministerul Apărării din Ucraina anunţă că 40.000 de femei sunt înrolate în armată, din care 5.000 sunt implicate direct în luptă

econtext

OMS avertizează asupra dificultăților de a ameliora criza sanitară din Gaza

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More