19.2 C
București
24 martie 2023
econtext.ro
ACTUAL BĂNCI Recomandate

O bancă importantă din SUA salvată de intervenția altor bănci! O problemă mare pare să persiste!

Banca americană First Republic Bank a primit 30 de miliarde de dolari sub formă de depozite de la mai multe bănci mari, au declarat instituţiile financiare participante la programul de sprijin, conform stirileprotv.ro.

JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley şi alte bănci sunt implicate în salvare, potrivit comunicatului.

Acţiunile First Republic au crescut cu aproape 6%, în tranzacţii volatile de joi. Iniţial, acţiunile au scăzut cu 36%, iar ulterior au urcat cu până la 40%, în urma informaţiilor legate de planul de salvare.

Acţiunile au pierdut două treimi din valoarea lor în ultimele şapte zile, şi au scăzut cu peste 65% în această lună.

O rundă de finanţare, strânsă duminică prin JPMorgan Chase, a oferit First Republic acces la fonduri totale de 70 de miliarde de dolari, dar nu a reuşit să calmeze investitorii, deoarece îngrijorările legate de o contagiune s-au adâncit în urma prăbuşirii a două bănci importante, potrivit News.

70% din depozitele First Republic Bank nu sunt asigurate
Efortul de salvare a fost iniţiat de bănci, dar a avut sprijin şi încurajare puternică din partea guvernului, potrivit unei persoane care cunoaşte problema.

Fondată în 1985, First Republic avea active de 212 miliarde de dolari şi depozite de 176,4 miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut, potrivit raportului său anual.

Aproximativ 70% din depozitele sale sunt neasigurate, peste media de 55% pentru băncile mijlocii şi a treia ca mărime, după Silicon Valley Bank şi Signature Bank, potrivit unei note a Bank of America.

Joi mai devreme, Reuters a scris că PacWest este, de asemenea, în discuţii pentru o creştere a lichidităţii cu firma de investiţii Atlas SP Partners.

Bloomberg News a scris mai devreme despre pachetul de salvare pentru First Republic Bank şi participanţii la acesta.

Related posts

Oamenii de afaceri: Parlamentul „adâncește nesiguranţa cetăţenilor şi neîncrederea mediului privat”

Popescu Dan Cristian

ASF a cerut plafonarea RCA începând cu luna în curs!

Popescu Dan Cristian

Dorian Popa a aruncat cu banii fără să se gândească prea mult! E incredibil cât „a spart” acesta pe bolidul de lux, Lamborghini Huracan

Nemeșan Iulian

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More