14.8 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

O nouă creșă a fost inaugurată și dată în folosință în Sectorul 4

Daniel Băluță a organizat ieri o conferință de presă pentru a anunța inaugurarea și deschiderea unei noi creșe în Sectorul 4. Această nouă creșă a fost amenajată în fostul sediu al Direcției de Taxe și Impozite de pe strada Nițu Vasile.

Locuitorii din Sectorul 4 al Bucureștiului au acum la dispoziție o creșă nouă pentru copiii lor. Această nouă instituție preșcolară a fost amenajată în clădirea care anterior găzduia Direcția de Taxe și Impozite.

Noua creșă modernă este situată pe strada Nițu Vasile și are capacitatea de a îngriji un număr total de 100 de copii în timpul orelor de muncă ale părinților.

În timpul conferinței de presă, primarul a dezvăluit că intenționează să transforme și alte sedii nefolosite în viitoare creșe. Acesta a transmis următoarea declarație:

„Am început un proces extrem de interesant, anume de transformare a clădirilor administrative precum aceasta. Un fost sediu al Poliției Locale va fi si el transformat în creșa.

Am ales să transformăm aceste fost sedii în creșe deoarece ne dorim că în următorii 3 ani să ajungem de la 1000 de locuri, câte avem la acest moment, la 2.000 de locuri. Este un proiect foarte ambițios.

Până la mijlocul anului următor vom ajunge la 1.400 de locuri, grație noilor obiective pe care le deschidem”.

Noua clădire a creșei pune la dispoziția cadrelor didactice și copiilor o suprafață utilă de 1.500 de metri pătrați. De asemenea, creșa beneficiază de o curte de 500 de metri pătrați, în care administrația publică a amenajat un loc de joacă special destinat copiilor mici.

La ceremonia de inaugurare a noii creșe, s-a aflat și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. Acesta a afirmat că, în acest moment, Bucureștiul are nevoie de cel puțin 20 de creșe noi pentru a putea face față cererii existente.

Related posts

Începe programul de asfaltare pe mai multe străzi din Sectorul 1 al Capitalei

econtext

Premieră: Se ia lumina în toată Ucraina! Ce crede Putin că va fi ”inevitabil”

Asaftei Bogdan

Cutremur puternic în România, duminică dimineață. Ce magnitudine a avut și în ce zonă s-a produs

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More