10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

O nouă tendință pe TikTok. Tinerii au început să consume o otravă cunoscută

Tinerii de pe TikTok au început să consume o substanță extrem de periculoasă pentru sănătatea lor. Medicii au explicat că mulți dintre utilizatori nu știu că substanța pe care o consumă este, de fapt, un insecticid.

Noua tendință de pe TikTok este Boraxul, un produs dezinfectant și un insecticid foarte periculos. Medicii au explicat că acest trend este foarte periculos și că produsul nu este destinat consumului uman. Boraxul a devenit foarte popular pe platforma amintită când utilizatorul Chem Thuf, un candidat pentru un loc la doctoratul în chimie organică sintetică, s-a filmat în timp ce înghițea acest produs.Clipul video a strâns rapid peste 1,8 milioane de vizualizări, 325.000 de aprecieri, 14.000 de salvări și 19.000 de comentarii. Videoclipul era format dintr-o compilație în care mai mulți creatori de conținut de TikTok din comunitatea „medicamentului natural/holistic” au consumat borax produs de producătorul „20 Mule Team Borax” ca un fel de tonic.
În jur de 20.000 de persoane au lăsat comentarii la acest TikTok. Mulți dintre ei a spus că ceea ce a făcut Chem Thuf este „o nebunie”. „Văd ce face când îl folosesc pe rufe…….ce nebunie, să-l inger de bunăvoie”, este comentariul unui alt utilizator. „Cum ne-am întors la epoca ingerării de (detergenți pentru) rufe” a mai spus un alt internaut, făcând referire la provocarea Tide Pod din 2018.

Pentru ce se folosește Boraxul

Kelly Johnson-Arbor, medic toxicolog și co-director medical la Centrul pentru Otrăviri din Washington, Statele Unite, a explicat pentru ce se folosește, de fapt, boraxul, dar și cât de periculos este pentru sănătate. „Boraxul este o substanță chimică care conține elementul bor. Boraxul și acidul boric sunt folosiți în dezinfectanți și pentru a ucide furnici și gândaci”.

De asemenea, pe site-ul producătorului „20 Mule Team Borax” este explicat faptul că boraxul este un mineral format din sodiu, oxigen și bor extrad din California centrală și de Sud. „20 Mule Team™ pur și simplu rafinează boraxul brut care este extras din pământ și îl transformă într-o pulbere pentru a fi utilizat cu ușurință. Boraxul nu este destinat utilizării ca produs de îngrijire personală sau supliment alimentar”, se precizează în descrierea produsului,

De ce au început utilizatorii TikTok să consume borax

Consumul de borax a devenit recent popular pe TikTok, iar utilizatorii care au pornit această tendință l-au folosit pentru a trata inflamația. Johnson-Arbor a explicat că boraxul este un compus otrăvitor și care nu ar trebui consumat niciodată de oameni. „Nu există dovezi că înghițirea boraxului are beneficii pentru sănătatea umană”. În ciuda acestor lucruri, mai multe site-uri de medicină naturistă susțin că boraxul poate să fie ingerat pentru a combate artrita, osteoporoza, lupusul și candida.

Medicii au explicat că încă nu există date suficiente pentru a susține că borul, oligoelementul care se află în compoziția boraxului, are beneficii pentru sănătate. „Borul nu este clasificat ca un nutrient esențial pentru oameni, deoarece cercetările nu au identificat încă o funcție biologică clară pentru bor. La oameni, semnele și simptomele deficitului de bor nu au fost stabilite cu fermitate.”, se precizează într-un raport realizat de Institutul Național de Sănătate din SUA.

Efectele secundare ale Borax

Johnson-Arbor a explicat că boraxul are o serie de efecte adverse când este ingerat de oameni. „Când este înghițit, boraxul provoacă greață, vărsături, iritație de stomac. Pot apărea și erupții cutanate. Consumul cronic de borax poate duce la anemie și convulsii. În cazurile severe, poate apărea moartea. Vă rugăm să nu consumați acest compus otrăvitor și să-l utilizați numai conform instrucțiunilor de pe eticheta produsului”, a spus medicul.

Este important de precizat că producătorul „20 Mule Team Borax” nu este avizat de Autoritatea americană de reglementare, FDA, din cauza efectelor secundare și pentru că nu este fabricat pentru consumul uman. În plus, pagina web de informații despre siguranța acestui produs este plină cu avertismente care indică faptul că nu este destinat consumului uman, potrivit NBC News.

Related posts

Negocieri pentru vânzarea Telekom România. Mesajul grecilor de la OTE

econtext

Radu Mihaiu se întâlnește cu bucureștenii din Sectorul 2 în Parcul Țepeș Vodă astăzi, 10 august

econtext

Anunţul nopţii despre Elena Udrea și Adrian Alexandrov. Nu se aștepta nimeni

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More