16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

O rachetă ucraineană a lovit un bloc de locuințe din Rusia. Un mort și mai mulți răniți

Un bloc de locuințe din Belgorod, Rusia, a fost fost lovit de o rachetă ucrainene, conform anunțului făcut în cursul nopții de vineri spre sâmbătă de către Viaceslav Gladkov, guvernatorul provinciei rusești aflată în apropierea frontierei cu Ucraina.

O Rachetă ucrainene a condus la decesul unui bărbat din Belgorod și a rănit alte patru persoane, conform informațiilor furnizate de o sursă oficială.

Mai multe rachete au zburat deasupra orașului Belgorod

De asemenea, s-a menționat că sistemul de alimentare cu apă al orașului a suferit daune.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare aeriană au interceptat și distrus în total 13 rachete deasupra regiunii.

Aleksandr Bogomaz, guvernatorul provinciei Briansk, amplasată la vest de Belgorod, a informat și el despre distrugerea unei „aeronave de tip dronă” deasupra capitalei.

rachetă

Atac rusesc asupra regiunii ucrainene Harkov

Belgorod este situat la aproximativ 80 de kilometri nord de orașul ucrainean Harkov. Acesta din urmă a suferit un atac puternic din partea forțelor ruse vineri dimineață, conform informațiilor furnizate de autoritățile ucrainene.

În total, cel puțin 30 de persoane au fost ucise și peste 160 au fost rănite vineri în Ucraina în urma unei serii extinse de atacuri în întreaga țară, potrivit declarațiilor din Kiev.

De la începutul războiului, Belgorod și Kursk au fost țintele repetate ale forțelor ucrainene, care folosesc de cele mai multe ori drone pentru a ataca regiunile.

Atac transfrontalier în Belgorod

La jumătate lunii decembrie, Legiunea Libertatea Rusiei a revendicat duminică un atac transfrontalier la câţiva kilometri în interiorul regiunii Belgorod. Aceasta este o grupare paramilitară cu sediul în Ucraina formată din ruşi care se opun preşedintelui Vladimir Putin.

Gruparea, desemnată ca organizație teroristă în Rusia, a anunțat distrugerea unei fortărețe a trupelor rusești în apropierea localității Terebreno.

rachetă

Grupul nu a specificat dacă a afectat infrastructura sau a cauzat pierderi de vieți printre soldați. A menționat totuși că a plasat mine în zonă.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, aflată sub asalt frecvent din partea forțelor ucrainene, a declarat atunci că Terebreno este supusă bombardamentelor din partea armatei ucrainene, iar o „bătălie” este în desfășurare la marginea localității.

Related posts

Japonia și SUA amenință că intră în război pentru Taiwan. China, gata de o invazie rapidă

econtext

China exersează deasupra Taiwanului blocarea intervenției armatei americane în caz de invazie

econtext

Rusia atacă intens Harkov de pe o șosea națională. Mașinile stau să se termine rachetele Grad

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix