30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

O țara din Flancul estic cere arme nucleare pentru a apăra NATO de Rusia: „Suntem gata s-o facem!”

O țara din Flancul estic cere arme nucleare pentru a apăra NATO de Rusia. Președintele uneia dintre cele mai dotate țări din punct de vedere militar, aflată în prima linie din Flancul estic al NATO, cere SUA arme nucleare pentru a apăra Alianța în cazul unui atac rusesc.

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat, luni, că țara sa este pregătită să primească arme nucleare pe teritoriul său pentru a apăra Alianța NATO de amenințarea Rusiei.

O țara din Flancul estic cere arme nucleare pentru a apăra NATO de Rusia: „Suntem gata s-o facem!”

Andrzej Duda spune că Polonia este gata să găzduiască arme nucleare îndreptate spre Rusia în cazul în care NATO, din care Polonia face parte, decide să întărească flancul estic al alianței pentru a face față amplasării unor noi arme de către Rusia în enclava sa Kaliningrad și în Republica Belarus vecină.

„Dacă aliații noștri decid să desfășoare arme nucleare pe teritoriul nostru pentru a întări securitatea flancului estic al NATO, suntem gata să o facem”, a declarat președintele Andrzej Duda pentru cotidianul Fakt.

Duda a subliniat că problema potențialei desfășurări a armelor nucleare în Polonia a fost deja discutată de mai mult timp între Polonia și Statele Unite.

El a menționat că a abordat această temă de mai multe ori, inclusiv în timpul întâlnirii cu fostul președinte american Donald Trump și în timpul vizitei sale la sediul ONU.

Referindu-se la acțiunile Rusiei în regiune, Duda a avertizat că Rusia continuă să militarizeze enclava Kaliningrad și este pe cale să transfere arme nucleare în Belarus.

Aceste declarații vin în contextul anunțului făcut de președintele rus Vladimir Putin în iunie 2023 privind transferul primelor arme nucleare în Belarus.

În timpul summitului de la Vilnius din 2023, aliații au reafirmat angajamentul NATO de a face tot ce este necesar pentru a asigura credibilitatea și eficacitatea descurajării nucleare, inclusiv modernizarea capacităților nucleare și actualizarea procesului de planificare, conform declarațiilor lui Duda.

Putin și Lavrov ameniță cu războiul nuclear

Dictatorul rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul că, din punct de vedere tehnic, Rusia este pregătită pentru un război nuclear.

„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînțeles, pregătiți (pentru un război nuclear n.red)”, a declarat Putin.

„Armele nucleare există pentru a le folosi”, a spus Putin. „Avem propriile noastre principii”.

Serghei Lavrov a amenințat din nou Europa și Statele Unite cu un război nuclear, afirmând că sprijinul pentru Ucraina poate duce la o confruntare directă între cele mai mari puteri nucleare din lume, ceea ce ar duce la sfârșitul vieții pe pământ așa cum îl știm acum.

„Occidentalii se balansează periculos pe marginea unei ciocniri militare directe între puterile nucleare, ceea ce este plină de consecințe catastrofale”, a declarat Lavrov.

„O îngrijorare specială provoacă faptul că există ‘troica’ statelor nucleare occidentale care sunt printre susținătorii esențiali ai regimului criminal de la Kiev, principalii inițiatori ai diverselor pași provocatori. Vedem riscuri strategice grave în asta, ceea ce conduce la o creștere a nivelului de pericol nuclear”, a adăugat Lavrov.

Related posts

Războiul din Ucraina continuă! Vladimir Putin: Un armistiţiu este greu de implementat

econtext

Ucraina așteaptă 13 avioane Mirage 2000 din Franța. Folosesc rachete SCALP, ce lovesc la 300 km

econtext

Acuzații incredibile la adresa NATO dinspre Budapesta: „Alianța a trecut peste Linia Roșie”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix