23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

O tonă de cocaină descoperită în Rusia, confiscată de autorități. De unde provenea marfa

Serviciile speciale rusești, în cooperare cu vameșii ruși au reușit să descopere o cantitate imensă de cocaină în valoare de 11 miliarde de ruble în portul Sankt Petersburg.

Este vorba despre o canitate de peste o tonă de cocaină adusă din Nicaragua într-un container, până în portul din Sankt Petersburg, a anunțat serviciul de presă al autorității vamale a Federației Ruse. https://t.me/customs_rf/3908

O parte din lot era etichetată cu inițialele „BBB”, iar pe o alta era scris „Dior”. Vameșii nu au descoperit, deocamdată, semnificația acestora, scrie Tvrain.tv.

De asemenea, contrabandiștii au ascuns 1.000 de brichete cu pulbere albă comprimată în partea superioară a modulului de marfă. Expertiza a confirmat că este vorba de cocaină. În urma acestei descoperiri a fost deschis un dosar penal în baza punctului 4 a articolul 229.1 din Codul penal al Federației Ruse, pentru contrabandă de droguri la scară deosebit de mare, scrie ria.ru, citând din ancheta autorităților rusești.

Cantitate uriașă de cocaină descoperită în Rusia

Operațiunea a fost efectuată de către ofițeri ai Direcției Vamale Nord-Vest și ai Direcției Serviciilor Speciale Rusești pentru Sankt Petersburg și regiunea Leningrad. Aceștia au publicat câteva imagini cu brichete așezate pe jos, aproximativ jumătate dintre ele etichetate cu cuvântul Dior, iar cealaltă jumătate cu inițialele „BBB”.

Conform lui Georgiy Vlastopol, expert al companiei de logistică Optimalog, o proporție foarte mică de containere sunt inspectate în port, așa că contrabandiștii se bazau pe faptul că drogurile pur și simplu nu vor fi observate.

,,Nu toate containerele sunt inspectate, numărul de inspecții efective pentru anul precedent fiind de aproximativ 1,7% din toate mărfurile. Firește, există măsuri atunci când containerele sunt scanate, adică nu sunt de fapt controlate, inspectate, ci scanate pentru a vedea ce fel de marfă se află acolo. Există complexe mobile și nemobile instalate în port, dar și acesta este un procent mic de containere care trec prin această procedură, astfel încât numărul de containere inspectate nu este atât de mare. Prin urmare, există variante posibile de fals în declarații, inclusiv transportul unor încărcături care depășesc anumite norme legale”, a subliniat Vlastopol pentru bfm.ru.

Care era scopul brichetelor

În privința brichetelor care au eticheta Dior și BBB, Vlastopol a explicat că scopul lor este de a arăta că produsele sunt chipurile destinate pentru biciclete, și că, ,,de regulă, astfel de „comercianți” caută locuri unde există un număr cât mai mic de inspecții posibile din partea serviciilor de frontieră și vamale și așa mai departe.

Ținând cont de faptul că acum există o mulțime de importuri în țară și toate aceste importuri sunt în principal containerizate, deoarece totul este comercializat acum fie cu China și țările din Asia de Sud-Est, fie încărcătura vine din America Latină, India, Iran, Turcia, ponderea importurilor containerizate în totalul importurilor este foarte mare, mult mai mare decât era cu doi ani în urmă”, a adăugat Vlastopol.

Rbc.ru amintește că în primăvara anului trecut, în Australia a fost descoperit un transport de cocaină provenind de la organizația mafiotă „Dior cocaine gang”, sugerând că ar putea exista o legătură dintre „marfa” descoperită în portul rusesc și acest „cartel”.

Capturi făcute anul trecut

În 2023, potrivit Serviciului Federal Vamal, patru tone de droguri au fost confiscate în Sankt Petersburg și în regiunea Leningrad. Pe parcursul a 12 luni, agenții vamali ruși au reușit să întrerupă canalele de aprovizionare a contrabandei și au confiscat substanțe în timpul perchezițiilor. Valoarea totală a substanțelor interzise de pe piața subterană este estimată la 19 miliarde de ruble, conform fontanka.ru.

Iar în iunie anul trecut, 50 de kilograme de cocaină ascunse în camioane frigorifice cu banane au fost confiscate în Sankt-Petersburg. Transportul călătorea din Africa spre Uzbekistan, tranzitând Europa. În septembrie, tot în portul din Sankt-Petersburg, au fost găsite 8 kilograme de droguri pe o navă din Letonia, scriu cei de la svoboda.org.

Related posts

Informatorul FBI care l-a acuzat pe Biden de luare de mită, a fost arestat!

econtext

Stoltenberg îndeamnă SUA să „respecte promisiunile făcute” şi să ofere Ucrainei un pachet de sprijin

econtext

Vladimir Putin, președinte până la 84 de ani?! „Nu există concurent”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix