33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Oficial de la Kiev: Pentru a învinge Rusia, Ucraina are nevoie de mai multe arme de precizie cu o rază de acţiune de 200 de kilometri

Ucraina are nevoie de mai multe arme de precizie cu o rază de acţiune de 200 de kilometri pentru a-şi „consolida” ofensiva și pentru a învinge Rusia, spune unul dintre adjuncţii ministrului apărării de la Kiev, citat de CNN.

„Ucraina preia iniţiativa”, dar pentru a învinge Rusi are nevoie de arme de precizie cu rază lungă de acţiune, a declarat Volodimir Havrilov într-o înregistrare video postată pe contul de Telegram al Ministerului Apărării din Ucraina.

„Toate planurile noastre militare sunt puse în aplicare în conformitate cu evaluările.

Principalul lucru în războiul modern este de a avea o conştientizare a situaţiei – pentru a cunoaşte poziţia inamicului şi pentru a putea lansa lovituri de precizie pe distanţe lungi. Adică, să avem arme capabile să lovească inamicul la o distanţă de până la 200 de kilometri”, a spus el.
Oficialul a adăugat că Ucraina urmează să primească avioane care o vor apăra în primul rând de rachetele ruseşti.

„A trecut mai mult de un an de război şi suntem încrezători că îi vom învinge pe invadatorii ruşi, împreună cu partenerii noştri care ne oferă tot ceea ce avem nevoie”, a mai spus Havrilov.

În luna mai, Marea Britanie şi Olanda au creat o „coaliţie internaţională” pentru a ajuta Ucraina să aibă avioane de luptă F-16. De când a început invazia rusă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a luptat să obţină avioane F-16, dar aliaţii au fost reticenţi, din cauza temerilor că acestea ar putea fi folosite pentru atacuri pe teritoriul rusesc, ceea ce ar putea declanşa o escaladare între NATO şi Rusia.

După ce a declarat, la începutul acestui an, că Ucraina nu are nevoie de avioane de luptă, preşedintele american Joe Biden a revenit asupra obiecţiilor sale, semnalând aliaţilor europeni că va permite livrarea de F-16 către Ucraina.

Luna trecută, prim-ministrul ucrainean Denîs Şmîhal a confirmat că grupuri de piloţi ucraineni au fost selectate pentru pregătire în Marea Britanie, unde vor învăţa să piloteze avioane de luptă moderne.

Putin: Livrarea de F-16 către Kiev reprezintă un pericol serios de a târî NATO într-un conflict armat
Dacă Occidentul va ajuta Ucraina cu avioane de luptă F-16, ar fi „un pericol serios de a târî NATO într-un conflict armat” cu Rusia, iar aeronavele vor fi distruse, a avertizat vineri liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a sugerat că Moscova ar putea lovi bazele unde se află aceste aeronave, chiar dacă acestea sunt situate în afara Ucrainei, potrivit agenţiei TASS.

Aeronavele F-16 vor avea soarta tancurilor occidentale, a spus vineri Vladimir Putin. „Tancurile sunt în flăcări, inclusiv Leopardurile. Iar F-16 vor arde în acelaşi mod. Nu există nicio îndoială în această privinţă”, a declarat liderul de la Kremlin, la forumul economic de la Sankt Petersburg.

Rusia va lua în considerare opţiunile de distrugere a acestor avioane, chiar dacă acestea vor avea baza în afara Ucrainei. „Dacă sunt plasate în baze aeriene din afara Ucrainei şi sunt folosite în ostilităţi, va trebui să ne uităm cum şi unde putem ţinti aceste active care sunt folosite în ostilităţi împotriva noastră”, a spus Putin.

„Acesta este un pericol serios de a târî în continuare NATO într-un conflict armat”, a avertizat el.
Declarațiile despre avioanele F-16 vin în condiţiile în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că piloţii ucraineni au început deja antrenamentele pentru a pilota astfel de avioane.

Pe de altă parte, într-un interviu pentru RT, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus, la rândul său, că Rusia este pregătită „să dea un răspuns militar şi tehnic”, dacă pe cerul Ucrainei apar avioane de luptă F-16. El susţine că Moscova este îngrijorată de posibilitatea că eventualele avioane F-16 transferate Ucrainei ar putea transporta arme nucleare. Lavrov spune că a făcut demersuri şi a sesizat în acest sens cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, care sunt şi puteri nucleare şi ai căror experţi au discuţii periodice. (Sursa: News.ro)

Related posts

Putin, mișcare neașteptată legată de alegeri. Decizia îi surprinde pe ruși

econtext

Italia, plan de salvare. Ce se scoate la vânzare pentru a ține sub control datoria publică

econtext

Dmitri Medvedev, din nou dezlănțuit: Biden luptă pentru fascişti, vrea să înceapă al treilea război mondial, e ruşinea Americii

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix