28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Olena Zelenska crede în victoria Ucrainei: Cei care se fac vinovați de comenzi criminale să fie pedepsiți

În afara războiului în general, trei evenimente au marcat-o în ultima perioadă pe soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Olena Zelenska a povestit despre prima întâlnire cu soțul său, implicat în conducerea apărării țării sale, după o lungă perioadă, un discurs ținut în Congresul SUA și moartea unui bun prieten ucis într-un atac cu rachete.

Soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska, a făcut declarații pe marginea războiului de apărare pe care îl poartă țara sa. Prima doamnă a Ucrainei a numit trei evenimente care au fost cele mai importante pentru ea personal după ce invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina a început la 24 februarie 2022.

Printre acestea se numără prima întâlnire cu soțul ei, Volodimir Zelenski, după o lungă despărțire, un discurs în Congresul SUA și moartea prietenului ei într-un atac cu rachete, scrie RBC.

„Ucraina câștigă când vor fi eliberați toți oamenii noștri: prizonierii de război, copiii noștri, oamenii care au plecat. În justiție, este necesară organizarea unui tribunal internațional și activitatea Curții Penale Internaționale pentru a se asigura că toți cei care se fac vinovați de comenzi criminale sunt pedepsiți”, a spus Olena Zelenska.

Interes în creștere pentru Ucraina

Prima doamnă a Ucrainei a spus că interesul lumii față de Ucraina în ansamblu, față de arta lor și față de istoria țării este în creștere.

„Rusia a scos 19.500 de copii. Rușii vorbesc de un număr mai mare. Doar 371 de copii au reușit să se întoarcă. Vom resimți consecințele războiului încă 5-7 ani după victorie. Noi, ucrainenii, trăim într-o stare de stres constant. Rezistența ucrainenilor este inspirată. Exercițiile fizice ajută la schimbarea vitezelor”, a continuat Olena Zelenska.

Olena Zelenska a spus că Ucraina plănuiește cel de-al treilea Summit al Primelor Doamne și Domni. Tema summitului va fi sănătatea mintală.

„Motivele pentru care rușii nu se revoltă: frica și neputința. Se pare că le este frică să afle adevărul îngrozitor despre ei înșiși, dar aceasta nu este o scuză pentru frică și neputință. О viitoarea rebeliune în Federația Rusă: Nu mi-aș face speranțe”, a conchis Olena Zelenska.

Plânge des

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a recunoscut că plânge „foarte des”. Motivul este legat de războiul din Ucraina.

„În acest interviu, s-ar putea să plâng din nou. Mi se întâmplă foarte des. În fond, sunt o fiinţă umană, am sentimente şi plâng”, a spus ea, într-un dialog cu ziarul spaniol El Mundo

Zelenska a declarat că i-a fost şi mai greu imediat după ce forţele ruse au invadat Ucraina, în februarie anul trecut.

„În primele zile ale războiului, fiecare atac mă afecta foarte puternic. Am plâns chiar şi la evenimente oficiale. Acum nu că am ajuns mai insensibilă, dar trebuie să fac tot ce pot ca să termin povestea”, a comentat soția lui Zelenski.

Related posts

A început ofensiva terestră a Israelului împotriva Hamas. Civilii îndemnați să fugă ACUM

econtext

Preşedintele Consiliului European cere Rusiei socoteală pentru distrugerea barajului Kahovka: E o crimă de război

econtext

Palestina. Ce înseamnă și care este originea istorică a conflictului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix