16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Ordinul secret dat de mareșalul Kim. SUA și Coreea de Sud au intrat în alertă

De curând, șeful statului major al Armatei Nord Coreene, mareșalul Pak Su-il a fost înlocuit din funcție cu un alt ofițer mult mai dur, în persoana generalului Ri Yong-gil.

Agenția de presă din Coreea de Nord a prezentat imagini de la o reuniune militară la nivel înalt, unde oficialii armatei îl însoțeau pe șeful statului, Kim Jong-Un.

Analiștii sud coreeni au ajuns la concluzia pe baza informațiilor obținute din Coreea de Nord, că șeful armatei acestei țări a fost înlocuit din funcție.

Coreene

De asemenea, zilele trecute mareșalul Kim a fost văzut în vizite de lucru. la diferite fabrici de armament, unde a dat instrucțiuni cu privire la creșterea producției privind rachetele, dar și a obuzelor de artilerie.

În replică la decizia SUA și a Coreei de Sud de a efectua un amplu exercițiu militar în zonă, Kim Jong-un a dat dispoziții ca armata să deruleze antrenamente mai ample și să fie pregătită de ripostă în orice moment.

Șoigu a fost la Phenian

Aceste vizite de lucru la fabricile de armament, vin la două săptămâni după vizita efectuată de generalul de ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, la Phenian.

Analiștii pe probleme de Coreea de Nord susțin că Rusia a cerut un ajutor consistent pentru furnizarea de muniție de artilerie.

„Este de așteptat ca Rusia să ceară mai mult sprijin pentru artilerie din partea Coreei de Nord, pentru a fi folosită în războiul din Ucraina, iar Phenianul ar trebui să ceară, de asemenea, cooperarea Rusiei în ceea ce privește sateliții de recunoaștere sau submarinele nucleare”, a declarat pentru Cheong Seong-chang, director al Centrului de studii nord-coreene de la Institutul Sejong.

SUA și Coreea de Sud au anunțat exerciții militare

În cursul anului 2023, Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud au programat două exerciții militare, de mare amploare, în cadrul căreia au testat capacitatea celor două armate de a riposta la un posibil atac venit dinspre Coreea de Nord.

„Exerciţiul combinat este unul defensiv, bazat pe un plan operaţional comun vizând apărarea ţării de o potenţială agresiune nord-coreeană”, a precizat într-un comunicat Statul major general sud-coreean.

În cadrul acestor exerciții au fost testate și capacitatea forțelor de rachete din Coreea de Sud de a lansa un atac rapid și de mare amploare, împotriva unor ținte terestre nenominalizate.

Related posts

Polonia anunţă că nu mai livrează arme Ucrainei / Avertisment cu privire la declinul interesului occidental

econtext

Soldații ruși și blindate stăteau la iarbă verde când au fost loviți de un HIMARS al SUA

econtext

Topul celor mai faimosi arestati din Romania. Cine sunt cei mai celebri romani care au primit mandat de arestare preventiva. TOP 30!

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix