26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Pașaportul va putea fi livrat la orice adresă. Legea a intrat în vigoare

Pașaportul simplu electronic va putea fi livrat la orice locație din România prin intermediul serviciilor de curierat. Această opțiune a devenit disponibilă și pentru adrese diferite decât cea de domiciliu. Hotărârea este valabilă din această săptămână și îi vizează pe toți cetățenii care solicită expedierea unui pașaport.

Pașaportul livrat prin curier. Reguli noi de expediere 

Conform hotărârii recente, la eliberarea unui pașaport simplu electronic, acesta va putea fi livrat prin servicii de curierat la orice adresă din România. Până de curând, acesta putea fi expediat către adresa de domiciliu sau reședință a solicitantului.

Condiția principală pentru acest serviciu este achitarea de către proprietar a tuturor costurilor de expediere. Astfel, documentul poate fi trimis prin curier la orice adresă, atât în țară, cât și în străinătate. Implementarea serviciului va avea loc doar după ce autoritățile asigură condițiile tehnice necesare în acest sens.

Pașaport livrat prin curier. Condiții pentru solicitanți

După noile prevederi, pașaportul poate fi expediat prin servicii de curierat în următoarele cazuri:

pe teritoriul României, la domiciliul sau la reședința titularului/ persoanei care a formulat cererea ori la o altă adresă din țară indicată de acesta/ aceasta;

la adresa din străinătate indicată de titular/ persoana care a formulat cererea, cu suportarea de către acesta/ aceasta a cheltuielilor de expediție.

Practic, se adaugă posibilitatea ca pașaportul electronic să poată fi expediat prin curier la orice adresă de pe teritoriul României.

Pașaportul

„Expedierea pașaportului simplu electronic, prin servicii de curierat, la orice adresă de pe teritoriul României indicată de titular/ persoana care a formulat cererea, alta decât cea de domiciliu/ reședință, se operaționalizează de la data asigurării condițiilor tehnice necesare, dar nu mai târziu de data de 1 ianuarie 2025”, conform noilor norme legislative.

Înainte de această hotărâre, documentul putea fi expediat prin curier la domiciliul sau reședința titularului, precum și la o adresă din străinătate.

Related posts

Veste excelentă: Piaţa de capital din România promovează la statutul de piață emergentă

Vlad-Tătaru Andreea

ANM atenționează. Pe 4 August temperaturile vor fi de nesuportat în toată luna

econtext

Prognoza meteo 22 martie. După frig și ninsori, vine vreme de primăvară

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix