23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Pe 26 august va avea loc renumitul show Bucharest International Air Show (BIAS)

În curând va avea loc renumitul Bucharest International Air Show (BIAS), unul dintre cele mai mari evenimente aeriene din Europa. Acesta este programat să aibă loc pe 26 august. Cu o zi înainte de această mare manifestare, organizatorii pregătesc o surpriză specială.

Pasionații de aviație vor avea oportunitatea de a participa la repetiții în ziua precedentă evenimentului principal. Conform informațiilor transmise de Antena3.ro, acest eveniment atrage în fiecare an peste 100.000 de participanți.

Valentin Iordache, directorul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), a transmis următoarele declarații:

Pe întreg parcursul zilei vom avea aeronave foarte interesante de văzut și evoluții foarte interesante. Nu va lipsi Jurgis Kairys. Nu vor lipsi Iacării acrobaţi, iar dintre invitații străini, să nu uităm de The flying bulls, care din nefericire anul trecut nu au putut veni și anul acesta recuperează și vin cu patru cele mai spectaculoase aeronave.

Vasile Petrea, delegat din partea Statului Major al Forțelor Aeriene, a comunicat astfel:

Ca de obicei, Statul Major al Forțelor Aeriene va participa cu tehnica din dotare. Avem reprezentanţi ai Forţelor Aeriene din partea Germaniei, Sloveniei, Olandei, sârbii şi pentru prima dată avem din partea Iordaniei.
Încercăm şi un salt de paraşutişti, un exerciţiu tactic care să menţină oamenii în priză.

George Rotaru, conducătorul Aeroclubului României, a informat că la această manifestare vor participa un total de 40 de aeronave:

Vom avea peste 40 de aeronave doar ale noastre în zbor şi în expoziţia statică. Voi veni cu echipa de acrobaţie care are mulţi piloţi tineri, piloţi noi, o parte au fost văzuţi de anul trecut. Ei cresc şi evoluează tot mai bine şi avem cu ce să ne mândrim.

De la spectacolul aviatic nu vor lipsi simulatoarele Forțelor Aeriene.

Vasile Petrea a menționat că se fac eforturi pentru a aduce o aeronavă Mig 21 la eveniment, având în vedere că face parte din istoria aviației, împreună cu un simulator de zbor.

În acest an, BIAS va avea loc în ziua de sâmbătă, pe 26 august. Pentru a se apropia mai mult de public, organizatorii au decis să permită spectatorilor să participe și la antrenamentele care vor avea loc vineri, pe 25 august, între orele 10:00 și 17:00.

În cazul în care condițiile meteorologice nu sunt favorabile, BIAS 2023 va fi reprogramat pentru data de 27 august.

Related posts

Moscova acuză: România și Moldova, folosite pentru atacuri sub acoperire împotriva Rusiei în Ucraina

econtext

Prognoza meteo, 6 februarie. Vreme deosebit de caldă. Temperaturile pe regiuni

econtext

Mobilizare militară. Mai multe convoaie militare vor trece prin București și alte cinci județe

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix