16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

PE CINE VOTAM: ARD fata in fata cu USL! Ce au facut ARD si USL pentru Romania: vezi lista celor 68 de mari realizari si esecuri dezastruoase

Romania se afla in fata unui moment decisiv pentru viitorul ei, pentru istoria ei. Poate cel mai important din ultimii ani!

Iar acest moment inseamna alegerile parlamentare din decembrie, care ar putea schimba decisiv configuratia politica din Parlament, iar acest fapt se va revarsa puternic asupra romanilor, asupra noastra.

Alegeri

Din acest motiv, ar fi ideal daca am alege formatiunea pe care o vom vota nu doar dintr-o simpatie/antipatie inoculata de diversi politicieni.

Ar fi ideal ca fiecare roman sa faca un bilant al activitatii PDL – ARD si USL si sa cantareasca toate lucrurile bune si rele realizate de fiecare partid.

Atat la guvernare, cat si in opozitie! Iar apoi fiecare actiune sa fie interpretata cat mai detaliat, eventual cu ajutorul unor specialisti (acolo unde e cazul, in chestiuni mai complicate).

Un prim pas

Iar Econtext face un prim pas in acest sens si listeaza cateva din aceste actiuni, intreprinse de aceste formatiuni in ultimii ani. Cu alte cuvinte, am pus ARD si USL fata in fata!

Am listat lucrurile pozitive si negative realizate de fiecare cat a condus tara si cat a fost in opozitie, dar am aruncat o privire si asupra membrilor acestor grupari politice (cine sunt, cum sunt, etc.), dar si asupra campaniei electorale ce se desfasoara in acest moment.

Bineinteles, lista ramane deschisa, dar ea poate fi un important punct de plecare. In plus, am avut in vedere atat perioada cat PDL a fost singur, dar si in alianta ARD.

Romania politica

Econtext nu este la prima analiza de acest gen. Am pus in oglinda si modul in care a evoluat tara noastra in ultimii 22 de ani, in timpul presedintelor Iliescu, Constantinescu, Basescu, dar am realizat si bilanturi ale ultimelor guvernari. Iata aici cateva analize de acest gen:

 

ROMANIA PRESEDINTILOR! Ce au facut Iliescu, Constantinescu si Basescu pentru Romania. Vezi cum au luat tara si cum au lasat-o. Iata cum au evoluat salariile, pensiile, somajul, numarul saracilor cat au fost acestia presedinti

BILANT NEGRU PENTRU USL dupa sase luni de guvernare: 61 de masuri negative – 5 pozitive! Inflatia s-a triplat, economia a intrat in picaj, fondurile europene au inghetat

DINOZAURII DIN PARLAMENTUL ROMANIEI. Aproape 90 de senatori si deputati sunt de peste 12 ani in Parlament. Vezi de cati dintre ei ai auzit

LISTA CANDIDATILOR CARE AU PIERDUT DEJA ALEGERILE! Adio, Dan Diaconescu, Monica Ridzi, Ialomitianu, Grapini, Branza. Vezi LISTA intreaga

 

ARD si USL

In total, am selectat 68 de activitati, masuri, etc. Scorul este favorabil ARD, care are 14 puncte albe, si 17 negative. La polul opus, USL are zece puncte pozitive, dar 27 negative.

Una din marile realizari ale guvernarii PDL este ca a mentinut tara pe linia de plutire cat a fost criza, chiar daca a pierdut sprijinul electoral. Din pacate, nu a stiut sa comunce si sa explice masurile pe care le-a ales, dar, partea buna este ca am avut parte de scumpiri moderate, iar leul nu s-a depreciat, evoluand trei ani in intervalul 4,1 – 4,3 pentru un euro.

In schimb, USL nu a avut prea mari realizari la guvernare, cu exceptia majorarii partiale a salariilor si a acordarii indemnizatiilor pentru mame.

In schimb, leul a intrat in picaj masiv, iar preturile au urcat accelerat. Dar excesiva comunicare a social-liberalilor a facut ca aceste lucruri negative sa nu fie privite cu prea multa asprime de catre populatie.

 

http://www.econtext.ro/eveniment–2/politic/pe-cine-votam-ard-fata-in-fata-cu-usl-ce-au-facut-ard-si-usl-pentru-romania-vezi-lista-celor-68-de-mari-realizari-si-esecuri-dezastruoase.html

 

Related posts

Război în Israel, ziua 166. Netanyahu a divulgat planul de atac pentru zona Rafah

econtext

Putin recunoaște eșecurile militare, dar continuă războiul

econtext

Putin este „noul” Stalin? Sute de mii de militari ruși au murit sau au fost răniți, susțin rapoartele

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix