23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Pentagonul a cerut României să dea Ucrainei o baterie Patriot. „Acceptați un risc un pic mai mare”

Pentagonul a cerut României să dea Kievului o baterie Patriot. „Acceptați un risc un pic mai mare”. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că a vorbit cu aliații din Europa să trimită Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană.

Pentagonul a cerut României să dea Kievului o baterie Patriot. „Acceptați un risc un pic mai mare”.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a menționat într-o conferință de presă o serie de apeluri unu-la-unu organizate în această săptămână.

Rapoartele Pentagonului arată că Austin a vorbit cu oficiali ai apărării din România, Regatul Unit, Suedia, Olanda și Grecia, printre altele, potrivit defensenews.com.

Pentagonul a cerut României să dea Kievului o baterie Patriot. „Acceptați un risc un pic mai mare”
„În viitor, vom putea, sperăm, să colaborăm cu o serie de țări pentru a pune împreună capacități Patriot suplimentare pentru Ucraina”, a spus Austin.

Declarațiile sale au venit după cea de-a 21-a întâlnire a Coaliției convocate de SUA pentru a sprijini autoapărarea Kievului.

Președintele ucrainean, Volodomir Zelenski, s-a adresat virtual la summit, precizând că mai are nevoie de șapte baterii Patriot.

„Avem nevoie urgentă de sisteme și rachete Patriot. Ucraina are cu șapte baterii mai puțin decât are nevoie”, a spus el.

Pe tot parcursul războiului, oficialii Pentagonului au spus că Ucraina are nevoie de o aprovizionare constantă de interceptoare de apărare aeriană pentru a opri salvele de drone și rachete de atac.

Urgența pentru aceste rachete a crescut când ajutorul american s-a terminat la începutul acestui an, iar Ucraina a început să-și raționalizeze stocurile.

După ce a așteptat o jumătate de an, Congresul a aprobat o reîmprospătare de 48 de miliarde de dolari a ajutorului de securitate pentru Ucraina, iar Pentagonul a grăbit un lot de ajutor în valoare de un miliard de dolari, care include interceptori de apărare aeriană.

De asemenea, Austin a anunțat vineri un pachet separat de 6 miliarde de dolari. Deși va include apărarea aeriană, această tranșă face parte dintr-un fond de finanțare pe termen mai lung, iar armele ar putea să nu ajungă ani de zile.

Pentagonul

Între timp, Rusia și-a crescut producția de drone și rachete de atac unidirecțional ce pot lovi adânc în Ucraina.

Germania a declarat luna aceasta că va trimite Kievului încă o baterie Patriot, dar alți lideri europeni au fost precauți.

„Le vom cere să accepte un pic mai mult risc, astfel încât să putem face ceea ce este necesar în Ucraina”, a spus Austin.

România a contractat șapte sisteme anti-aeriene/anti-rachetă Patriot PAC 3 (PDB-8) și a comandat și 168 de rachete anti-rachetă PAC 3 MSE si doar 56 de rachete anti-aeriene PAC 2 GEM T, un număr mic, dar un mare pas înainte în apărarea aeriană.

Patru astfel de sisteme au sosit deja în țară, iar în privința celorlalte trei nu există informații.

„Vom știi când vor exista sisteme Patriot suplimentare pentru Ucraina, dar încă nu avem detalii”, a spus Zelenski.

„Sunt primii pași despre care am discutat astăzi cu secretarul general al NATO. Lucrăm și analitic, înțelegem ce state au și ce au, există dialoguri relevante, lucrăm la sisteme Patriot suplimentare”, a spus președintele.

Related posts

Motivul pentru care Mihai Gâdea nu face emisiuni vinerea și sâmbăta. Cu ce se ocupa directorul Antena 3 înainte să devină celebru

econtext

Piedone intervine personal după ce un copac din sectorul 5 a căzut peste o casă: „Nicuşor va achita nota de plată pe 9 iunie”

econtext

Un ciclon polar lovește România. Va fi extrem de frig de Crăciun

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix