23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Peste 3.000 de deţinuţi din Ucraina au cerut mobilizarea în armată pentru a fi eliberați condiţionat

Peste 3.000 de deţinuţi de drept comun încarceraţi în închisorile din Ucraina au cerut să fie mobilizaţi în armată.

Peste 3.000 de deţinuţi de drept comun au cerut mobilizarea în armată după ce preşedintele Volodimir Zelenski a promulgat vineri o lege care permite eliberarea condiţionată a deţinuţilor dispuşi să meargă pe front pentru a lupta în războiul cu Rusia, potrivit datelor prezentate marţi de vice-ministrul ucrainean al justiţiei, Olena Visotska, citate de agenţia EFE.

Kievul estimează că în total aproximativ 20.000 de deţinuţi vor solicita înrolarea în armată în schimbul eliberării condiţionate din închisoare.

Cererile de eliberare condiţionată prezentate sunt în prezent studiate pentru a se stabili conformitatea lor cu dispoziţiile legii, care prevede că nu pot beneficia de eliberarea condiţionată cei condamnaţi pentru asasinate multiple, violuri, fapte de corupţie politică şi infracţiuni împotriva securităţii naţionale.

În timp ce pierderile umane suferite în războiul cu Rusia sunt în continuare păstrate secrete de Ucraina, insuficienţa efectivelor de luptă este considerată de unii analişti drept cea mai serioasă problemă a armatei ucrainene, care trebuie să facă faţă în prezent pe mai multe sectoare ale frontului acţiunilor ofensive ale trupelor ruse ce sunt mai numeroase şi mai bine echipate.

Preşedintele Zelenski a promulgat de asemenea vineri o lege separată care creşte amenzile pentru cetăţenii ucraineni ce se sustrag mobilizării. Anterior, a fost adoptată şi promulgată o lege care scade vârsta de mobilizare de la 27 la 25 de ani.

Related posts

Greta Thunberg, arestată la Londra în timpul unui protest împotriva industriei petroliere

econtext

Rușii, pregătiți psihologic pentru un război împotriva Occidentului. Ce recunoaște în premieră Kremlinul

econtext

El l-a ucis pe Prigojin?! Informaţia momentului din Rusia. A fost reţinut

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix