26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Peste 30 de locuri de joacă pentru copii au fost reamenajate, anunță Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a informat că s-au efectuat reamenajări pentru peste 30 de terenuri de joacă destinate copiilor. În plus, au fost inaugurate pumptrack-uri și skatepark-uri în cadrul acestui sector.

Pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Sectorului 6, s-a transmis că în perioada 2022-2023 s-au desfășurat reamenajări pentru 30 de terenuri de joacă, care nu au beneficiat de îmbunătățiri semnificative de peste 10 ani.

De asemenea, au fost construite și alte 10 locuri de joacă noi, dintre care unele sunt echipate cu facilități precum skatepark-uri și pumptrack-uri.

În prezent, echipele de la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) din Sectorul 6 sunt ocupate cu renovarea terenurilor de joacă din curțile a 24 de grădinițe, în același timp abordând și îmbunătățiri pentru zonele verzi.

Echipamentele și suprafețele din incinta unităților de învățământ nu mai fuseseră schimbate de peste 15 ani.
Spațiile dedicate copiilor, din Sectorul 6, au fost reamenajate la cele mai bune standarde, cu echipamente unice în București, a declarat PS6.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 a comunicat că, până la sfârșitul anului 2023, intenționează să amenajeze încă 10 zone de joacă pe domeniul public.

Colegii de la ADPDU Sector 6 au prioritizat intervențiile conform anului în care locurile de joacă au beneficiat de amenajări. Este adevărat că unele care au fost refăcute în vara anului 2020 s-au degradat înainte de vreme. Și au nevoie acum de alte investiții.
În mod normal, investiții semnificative ar fi trebuit să se facă abia în 2025. Aceasta este durata de viață a unui tartan de calitate, a mai transmis Primăria.

Sâmbătă, 12 august 2023, Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea unui nou sistem „Kiss&Ride” la Școala „Orizont”. Acesta constituie al 6-lea sistem de acest fel în sector.

Acest nou sistem are o lungime de 80 de metri și poate acomoda simultan oprirea a 15 vehicule. Această inițiativă permite îmbarcarea și debarcarea rapidă a copiilor, fără a bloca strada.

Primăria Sectorului 6 a comunicat că în total vor fi înființate 8 astfel de sisteme „Kiss&Ride” în întregul sector.

Înainte de începerea anului școlar, sunt planificate încă două zone de îmbarcare și debarcare în alte două locații:

  • La Școala 142 – Strada Azurului;
  • La Școala Regina Maria – Strada Apusului 71.

Related posts

Prognoza meteo, 6 iunie. Temperaturi de peste 30 de grade, ploi și grindină. Zonele afectate de vremea rea

econtext

Protest masiv, cu 20.000 de oameni în stradă, în București. Care este programul și traseul aprobat de PMB

econtext

iMapp Bucharest 2023 va îmbrăca orașul în lumină și culoare, în această toamnă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix