33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Piața 1 Mai din Sectorul 1 va beneficia de lucrări de reabilitare și modernizare, așa promite Primăria

Primăria Sectorului 1 a anunțat că Piața 1 Mai din sectorul respectiv va fi supusă unor lucrări de reabilitare și modernizare. Studiul de fezabilitate și documentația tehnico-economică au fost finalizate și urmează să fie dezbătute în următoarea ședință a consiliului local pentru a fi aprobate. Primăria dorește să reconstruiască și să modernizeze Piața 1 Mai cu scopul de a satisface nevoile comunității locale.

Lista lucrărilor propuse de Primărie cuprinde următoarele aspecte: demolarea clădirilor construite după anii 2000 și 2010, aducerea terenului la starea inițială, consolidarea și reabilitarea Hălii istorice, construirea unei noi clădiri, refacerea branșamentelor și a racordurilor de utilități (apă, canalizare, energie electrică, gaze naturale, telefonie și comunicații), amenajarea zonelor de acces auto și pietonale în interiorul pieței, amenajarea peisagistică a zonelor verzi ale terenului.

Proiectul propus de Primărie include și elemente de signalistică și iluminat exterior care să se integreze armonios în aspectul general al pieței. În plus, Primăria Sectorului 1 dorește să ofere noi locuri de relaxare și alimentație publică, care să funcționeze independent de piață.

În cadrul investiției, s-a avut în vedere amenajarea de spații verzi și adoptarea de soluții prietenoase cu mediul înconjurător, în vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor. Proiectul propune amenajarea unui parc pe terasa de acoperire deasupra pieței, dotat cu tehnologii moderne care vor contribui la reducerea consumului de energie și apă.

De asemenea, prin intermediul acestei investiții se va realiza și reabilitarea halei vechi, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 1.

Important: prin această investiție vom reabilita hala veche, vom valorifica elementele valoroase, cu păstrarea actualei funcțiuni de piață cu spațiu public și a rolului de reper al locului. Altfel spus ne-am propus să implementăm o viziune corectă care să integreze reperele trecutului și respectul pentru istoria locului, reprezentate de valori arhitecturale, urbanistice și culturale cu noile spații proprii modernismului.

Related posts

A crescut bilanțul dezastrului de la Crevedia, 3 morți, 57 de răniți

econtext

Prognoza meteo de sâmbătă, 10 iunie 2023. 33 de grade Celsius, temperatura resimțită în București

econtext

România cumpără rachetele antitanc ghidate Javelin. Pentagonul spune „da” tranzacției de 80.000.000$

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix